Δέκα χρόνια ActionAid Ελλάς

26.09.2008
To ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ φιλοξενεί την ActionAid με αφορμή τον εορτασμό των δέκα χρόνων προσφοράς της στην Ελλάδα με φωτογραφίες, παραδοσιακές ενδυμασίες και ήχους από την Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική

Τι: Δέκα χρόνια ActionAid Ελλάς - Ένας κόσμος... έξι δρόμοι
Πότε: 29 Σεπτεμβρίου - 5 Οκτωβρίου
Πού: Πολυχώρος ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια
Ώρες λειτουργίας 11.00 - 14.00 και 17.00-22.00
Είσοδος δωρεάν

Η ActionAid Ελλάς συμπληρώνει 10 χρόνια δράσης και το γιορτάζει με την έκθεση φωτογραφίας «Ένας κόσμος - έξι δρόμοι», με μια εικονική μεταφορά της κοινότητας Νάζαρεθ της Αιθιοπίας και με θεατρικά, βιωματικά εργαστήρια για καθηγητές και μαθητές.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στον πολυχώρο ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, από τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 5 Οκτωβρίου.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 11:00 - 14:00 και από 17:00 - 22:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στόχος της ActionAid είναι να ενδυναμώνει τους ανθρώπους που ζουν σε απόλυτη φτώχεια δίνοντάς τους τα εφόδια για να ξεφύγουν για πάντα από αυτή, διεκδικώντας τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά τους. Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να μη ζουν στη φτώχεια, να μην πεινούν, να μη διψούν, να εκπαιδεύονται, να μην υφίστανται διακρίσεις. Με πρίσμα τα βασικά αυτά δικαιώματα, η έκθεση φωτογραφίας «Ένας κόσμος - έξι δρόμοι» μεταφέρει εικόνες από το έργο και τη δράση της ActionAid στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.

Στο πλαίσιο της έκθεσης ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να «περιπλανηθεί» στη Νάζαρεθ της Αιθιοπίας, την πρώτη κοινότητα που βοήθησαν Έλληνες υποστηρικτές της ActionAid με την οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων της. Την κοινότητα αυτή και τα επιτεύγματα της μετά από 10 χρόνια καλούνται οι επισκέπτες να δουν μέσα από τα μάτια της «Αντέμ», ενός κοριτσιού που κρατάει ημερολόγιο και περιγράφει την καθημερινότητά της. Το σχολείο, η κλινική, το καφενείο, ο συνεταιρισμός είναι μερικές μόνο από τις αλλαγές που έφεραν στη ζωή της «Αντέμ» τα προγράμματα της ActionAid. Η ζωή της «Αντέμ» συμπυκνώνει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο που ζουν σε απόλυτη φτώχεια, με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα. Στις εκθέσεις θα παραβρίσκεται η Τσέγκα Ασέφα, υπεύθυνη για το πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού στην ActionAid Αιθιοπίας, που έχει προσκληθεί ειδικά για τις εκδηλώσεις. Η Τσέγκα έχει μεγάλη εμπειρία στα αναπτυξιακά προγράμματα της ActionAid και μπορεί να μεταφέρει την προσωπική εμπειρία της για τη ζωή τόσο στη Νάζαρεθ όσο και στην Αιθιοπία.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν δύο βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από 9 έως 14 ετών και δύο για εκπαιδευτικούς με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αναπτυξιακή βοήθεια. Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν.