«Dimensional Bodies» στου Σίμου Βέη

25.09.2008
Η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Σίμου Βέη με τίτλο «Dimensional Bodies» παρουσιάζεται στην αίθουσα τέχνης «Eκφραση-Γιαννα Γραμματοπουλου».
Η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Σίμου Βέη με τίτλο «Dimensional Bodies» παρουσιάζεται στην αίθουσα τέχνης «Eκφραση-Γιαννα Γραμματοπουλου» από τις 14 Οκτωβρίου.

Ο Σίμος Βέης υποβάλλει επίμονα τον άνθρωπο σε μία διαδικασία ισορροπίας ανάμεσα στη φύση και την τεχνολογία. Φιγούρες υπερμεγέθεις και σε διαρκή αντίστιξη με τον περιβάλλοντα χώρο, υπαινίσσονται την ανθρώπινη κυριαρχία και αλαζονεία με έντονο όμως το αίσθημα της κλειστοφοβίας. Η κέρινη επιφάνεια που επικαλύπτει τις αναπαριστώμενες μορφές παραπέμπει στη διάθεση του καλλιτέχνη να σχολιάσει τη φθορά των πραγμάτων και την άμετρη σχέση παλαιού και καινούργιου που εναλλάσσονται ταχύτατα.

H Ρεγγίνα Αργυράκη γράφει μεταξύ άλλων: «Με την παρούσα ενότητα ο καλλιτέχνης αφορμάται φαινομενικά από μια σχεδιαστική αντιμετώπιση του αναγεννησιακού torso, όμως στην πραγματικότητα ανατρέπει εντελώς την ευκλείδια οπτική της Αναγέννησης, καθώς αναγκάζει τον θεωρό να τοποθετείται σε κατ’ εξοχήν ανατρεπτικές γωνίες παρατήρησης. Εξάλλου, καταργεί την οποιαδήποτε linear περιγραμματική αντιμετώπιση της φιγούρας και την αντικαθιστά όχι μόνον με απλή painterly τεχνική, αλλά με σχεδόν πουαντιγιστικές λύσεις. Έτσι καταλήγει σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαπραγμάτευση της πιο κλασικής ζωγραφικής που θα μπορούσε να προτείνει, με ολωσδιόλου μεταμοντέρνα εργαλεία».

Ο Σίμος Βέης γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Από το 2000 έως το 2006 σπούδασε Ζωγραφική με καθηγητή τον Γ. Φωκά στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2004 απέσπασε το δεύτερο βραβείο στο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής και Ζωγραφικής στο Denizli, Τουρκία. Πήρε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και τον Δεκέμβριο του 2007 συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης «Contemporary Istanbul». Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Info:
Διάρκεια:
14 - 25 Οκτωβρίου 2008Η
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη -Παρασκευή 11.00- 2.00, 6.00 - 9.00
Σάββατο : 11.00 - 2.00. Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.
Bαλαωρίτου 9α, Aθήνα,10671, τηλ. 210-3607598, φαξ:210-3607546,