Athens Photo Festival 2008

25.09.2008
Το Athens Photo Festival 2008 συνιστά φυσική συνέχεια του εικοσαετούς Διεθνούς Μήνα Φωτογραφίας στην Αθήνα που αποτέλεσε τον παλαιότερο ελληνικό θεσμό μαζικών εκδηλώσεων αφιερωμένο στην τέχνη της φωτογραφίας.
Athens Photo Festival 2008 / 15ος Διεθνής Μήνας Φωτογραφίας

Με βασικό οργανωτικό φορέα το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας και θεματικό άξονα τη Μεσόγειο περισσότεροι από 200 φωτογράφοι εκθέτουν τις φωτογραφίες τους σε 40 εκθέσεις, που φιλοξενούνται σε Μουσεία, Γκαλερί, Ιδρύματα, Ινστιτούτα, πολυχώρους και μπαρ της Αθήνας.

Το Athens Photo Festival 2008 συνιστά φυσική συνέχεια του εικοσαετούς Διεθνούς Μήνα Φωτογραφίας στην Αθήνα που αποτέλεσε τον παλαιότερο ελληνικό θεσμό μαζικών εκδηλώσεων αφιερωμένο στην τέχνη της φωτογραφίας.

Σ’ αυτήν τη μεταβατική περίοδο, που σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής πραγματοποιώντας ταυτόχρονα μια καινούρια αρχή, το φεστιβάλ υποδέχεται τη μελλοντική του μορφή και πορεία ξεπερνώντας το πλαίσιο που όριζε επί δύο δεκαετίες τη διοργάνωση του φεστιβάλ το μήνα Οκτώβριο και διευρύνοντας τις πολιτιστικές του παρεμβάσεις καθόλη τη διάρκεια του φθινοπώρου με κεντρικό μήνα εκδηλώσεων τον Νοέμβριο.

Η διοργάνωσή του θα αποτελέσει ένα διεθνούς εμβέλειας πολιτιστικό γεγονός που εντάσσεται σε ένα δίκτυο διεθνών φωτογραφικών διοργανώσεων καθιστώντας και την Αθήνα επίκεντρο της διεθνούς φωτογραφικής σκηνής. Το πρόγραμμα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δράσεων που περιλαμβάνει σαράντα εκθέσεις με τη συμμετοχή 200 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που πλαισιώνονται από ένα σύνολο δράσεων όπως διαλέξεις, προβολές, εργαστήρια, σεμινάρια, portfolio reviews, ημερίδα και portfolio reviews.

Στη φετινή διοργάνωση ανοίγει ο πρώτος κύκλος του θέματος «Μεσόγειος» που επιχειρεί να διερευνήσει, ταυτοποίησει και αναδείξει τις κοινωνικές, πολιτισμικές, θρησκευτικές και περιβαλλοντικές ιδιαιτερότητες της περιοχής και πως επιδρούν στη δημιουργία ενός κοινού διαπολιτισμικού πλαισίου επικοινωνίας στην Μεσόγειο.

Ο θεματικός άξονας επιδιώκει να αποτελέσει έναυσμα για τη δημιουργία πλατφόρμας ανάπτυξης πολιτιστικών και καλλιτεχνικών ανταλλαγών εντός της λεκάνης της Μεσογείου με επίκεντρο τη φωτογραφία.

www.hcp.gr
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΤΣΑΜΗ ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ, 117 42, ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 9210545