Πρωτότυπες εικονογραφήσεις στο Μουσείο Ηρακλειδών

24.09.2008
Το Μουσείο Ηρακλειδών και οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος παρουσιάζουν στην Αίθουσα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου, την έκθεση "35 ΣΕΛΙΔΕΣ" του ζωγράφου και εικονογράφου παιδικών βιβλίων Σβετλίν Βασίλεβ.

Το Μουσείο Ηρακλειδών και οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος παρουσιάζουν στην Αίθουσα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου, την έκθεση "35 ΣΕΛΙΔΕΣ" του ζωγράφου και εικονογράφου παιδικών βιβλίων Σβετλίν Βασίλεβ.

Από την 1η Οκτωβρίου έως και την 30η Νοεμβρίου 2008, οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να "ξεφυλλίσουν" 35 σελίδες με πρωτότυπες εικονογραφήσεις του γνωστού Βούλγαρου καλλιτέχνη, που εδώ και αρκετά χρόνια ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

Εικονογραφημένα παιδικά βιβλία με τη δική του υπογραφή σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και γνώρισαν ιδιαίτερα θερμή υποδοχή τόσο εντός συνόρων, όπου τιμήθηκε με το Ειδικό Βραβείο Εικονογράφησης Παιδικού Βιβλίου, όσο και εκτός: ο δικός του "Δον Κιχώτης" ξεπέρασε στην Ισπανία τα 500.000 αντίτυπα!

Ακουαρέλες και ακρυλικά που κινούνται ελεύθερα στην ευρεία περιοχή ανάμεσα στο "παιδικό" και το "ενήλικο" αποκαλύπτουν ένα δυναμικό χρωστήρα που συνθέτει κόσμους κλειστούς και σιωπηλούς, κοντινούς όσο και απόμακρους με τρόπο μοναδικό.

Οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν από το Πωλητήριο του Μουσείου αντικείμενα εμπνευσμένα από την τέχνη στου Σβετλίν Βασίλεβ, όπως παζλ, αφίσες, βιβλία κλπ.

Σβετλίν Βασίλεβ

Ο Σβετλίν Βασίλεβ γεννήθηκε στο Ρούσε της Βουλγαρίας. Σπούδασε στη Μέση Σχολή Καλών Τεχνών Τσ. Λαβρένοφ στο Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη) και στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Ν. Πάβλοβιτς στη Σόφια, με ειδικότητα στη ζωγραφική. Από το 1992 εικονογραφεί παιδικά βιβλία. Ο Νίκος και ο λύκος, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Δον Κιχώτης, Μόμπυ Ντικ, Οι περιπέτειες του Βαρώνου Μυνχάουζεν, Η μετακόμιση, είναι μερικά μόνο από τα βιβλία που έχει εικονογραφήσει για τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.
Το 2004 τιμήθηκε με το Ειδικό Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης για το βιβλίο Δον Κιχώτης.
Ζει στην Ελλάδα από το 1997 με την Άντα και τις κόρες τους.


Τρέχουσα Έκθεση έως 5 Οκτωβρίου 2008
"Ο TOULOUSE-LAUTREC ΚΑΙ Η BELLE EPOQUE ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"

ΩΡΑΡΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟΥ:
Τρίτη - Σάββατο: 13:00 - 21:00
Κυριακή: 11:00 - 19:00
Δευτέρα: κλειστά

Herakleidon, Experience in Visual Arts
Ηρακλειδών 16, 118 51 Θησείο / 210 34 61 981
Στάση Μετρό: Θησείο
www.herakleidon-art.gr