«Ερωτόκριτος» στο θέατρο Προσκήνιο

12.09.2008
Ο Θίασος Ηλία Καρελλά, με σύγχρονη ματιά και σεβασμό στην παράδοση, παρουσιάζει για τη φετινή σεζόν τον «Ερωτόκριτο» στο θέατρο Προσκήνιο (έναρξη, Κυριακή 12/10).

Ο Θίασος Ηλία Καρελλά, με σύγχρονη ματιά και σεβασμό στην παράδοση, παρουσιάζει για τη φετινή σεζόν τον «Ερωτόκριτο» στο θέατρο Προσκήνιο (έναρξη, Κυριακή 12/10).

Το αριστούργημα της κρητικής λογοτεχνίας που γράφτηκε από τον Βιντσέντζο Κορνάρο το 17ο αιώνα, αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας έως τις μέρες μας.

Δώδεκα χρόνια κοντά στο παιδικό κοινό με παραστάσεις που συζητήθηκαν και αγαπήθηκαν, όπως ο «Θησέας και Μινώταυρος», ο «Πλούτος», οι «Όρνιθες» και οι «Σκιών Ιστορίες», η Παιδική Σκηνή Ηλία Καρελλά δημιουργεί φέτος άλλη μια παράσταση, που ξεκλειδώνει τη φαντασία και παρασύρει μικρούς και μεγάλους σε έναν κόσμο φιλόξενο στο παραμύθι.

Ο Ηλίας Καρελλάς και η Αλεξάνδρα Λιακοπούλου, με τη σκηνοθεσία τους, αποκαλύπτουν τις διαχρονικές αξίες του έργου, δημιουργώντας μαγικές εικόνες. Στη σκηνή, ταλαντούχοι ηθοποιοί και μουσικοί, με την καθοδήγηση της χορογράφου Θάλειας Δήτσα, συναντούν κούκλες ανθρωπίνων διαστάσεων, περίτεχνες γιγαντοφιγούρες, μαγικές σκιές και ξυλοπόδαρους και αφηγούνται το πιο διάσημο παραμύθι για την αγάπη! Σε ένα ονειρικό ταξίδι με φόντο ένα ευρηματικό σκηνικό, τραγούδια και ζωντανή παραδοσιακή μουσική, εντυπωσιακά κοστούμια, μάσκες και κούκλες, μικροί και μεγάλοι θεατές θα συγκινηθούν και θα διασκεδάσουν σε μια παράσταση με έντονες εναλλαγές και υπέροχους φωτισμούς.

Τους 27 διαφορετικούς ρόλους του έργου ερμηνεύουν μοναδικά οι Κωνσταντίνα Γκόρου, Κάτια Ζαρκάδα, Αλέξανδρος Ιερωνυμίδης, Έκτορας Κυριάκου, Βασίλης Παπαγεωργίου και Μιχάλης Σοφοκλέους, ενώ στο ρόλο του συγγραφέα ακούγεται η φωνή του Βλαδίμηρου Κυριακίδη.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Θίασος Ηλία Καρελλά τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και με τη δράση του στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η παράσταση είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας και παράλληλα διοργανώνονται ειδικές παραστάσεις για παιδιά και μαθητές (Δευτέρα ? Παρασκευή, 10:30).

Από την ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008 στις 11:30 το πρωί
και κάθε Κυριακή έως το Πάσχα.

Θέατρο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ (Στουρνάρη & Καπνοκοπτηρίου 8)
Τηλ. Ταμείου: 210 8252242
Τιμή εισιτηρίου: 13 € (10 € για group)