Πώς να γίνουμε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με την επιστήμη

02.06.2020
Πώς να γίνουμε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με την επιστήμη
Οι κινήσεις που φέρνουν πραγματικά αποτελέσματα

Η ευτυχία είναι κάτι που εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο προσπαθούν να κατακτήσουν, και ο καθένας έχει τις δικές του θεωρίες σχετικά με το πώς μπορεί κάτι τέτοιο να επιτευχθεί.

Δες και αυτό: Πώς να διώξεις την κακή διάθεση σε λιγότερο από 10 λεπτά

Αν και δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη "συνταγή" για να γίνουμε ευτυχισμένοι, μια έρευνα του πανεπιστημίου Harvard "έδειξε" μερικά στοιχεία που είναι πιθανότερο να μας κάνουν να έχουμε μια ευτυχισμένη ζωή. Ποια είναι τα ευρήματα της έρευνας;

Η μόρφωση

Σύμφωνα με την έρευνα, η μόρφωση έχει σχέση με την υγεία των ανθρώπων. Πιο συγκεκριμένα, όσοι είχαν φοιτήσει σε πανεπιστήμιο ήταν υγιείς μέχρι τα 70 τους, ανεξάρτητα με την κοινωνική τους τάξη, το IQ και το εισόδημα τους.

Η συναισθηματική νοημοσύνη

Η μελέτη ισχυρίζεται ότι οι άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη μεγάλωναν καλύτερα, ακόμα κι αν προέρχονταν από μια χαμηλή κοινωνική τάξη ή δεν είχαν υψηλό δείκτη νοημοσύνης.

Αυτό το είδες; Γιατί το απόγευμα είναι η χειρότερη ώρα για να πάρεις σημαντικές αποφάσεις

Η καλή διαχείρηση προβλημάτων

Μια ώριμη αντιμετώπιση των προβλημάτων, και όχι η ευθυνοφοβία και η παθητική επιθετικότητα, μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένη.

Η προσφορά

Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως και οι άνδρες και οι γυναίκες είχαν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να είναι ευτυχισμένοι όταν προσέφεραν πράγματα στους άλλους, σε σύγκριση με εκείνους που δεν το έκαναν.

Η αποφυγή του καπνίσματος και του αλκοόλ
Σύμφωνα με την έρευνα, το κάπνισμα είναι ο βασικότερος παράγοντας που επηρεάζει το κατά πόσο γερνάμε με υγιή τρόπο. Επίσης, η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ μπορεί να βλάψει τη σωματική και πνευματική υγεία.