Το σκανδιναβικό καρέ είναι η νέα δημοφιλής επιλογή κουρέματος

27.07.2022
Το σκανδιναβικό καρέ είναι η νέα δημοφιλής επιλογή κουρέματος
Είναι κομψό, κολακευτικό και δεν απαιτεί συντήρηση

Το σκανδιναβικό καρέ είναι η νέα επιλογή όλων των cool γυναικών στο Instagram, αφού δε χρειάζεται συντήρησης και απαιτεί μηδενικό styling. Το κούρεμα προτείνεται από τους Σκανδιναβούς που θέλουν κάτι κομψό και κολακευτικό που δεν χρειάζεται πολλή φροντίδα: Ναι, μπορείς κυριολεκτικά να ξυπνήσεις και να φύγεις από το σπίτι.

Η Chiara Ferragni αποδεικνύει ότι τα mermaid hair είναι το απόλυτο καλοκαιρινό στυλ μαλλιών

Η Tina Farey, Διευθύντρια Σύνταξης στην RUSH Hair, εξηγεί: «Με το καρέ να είναι πάντα μια δημοφιλής επιλογή στις πελάτισσες, έχει εξελιχθεί όλα αυτά τα χρόνια και τώρα το σκανδιναβικό καρέ έχει γίνει ένα σύγχρονο must-have look. Είναι ένα πολύ κολακευτικό στυλ από μόνο του, κόβεται ακριβώς κάτω από τη γραμμή του σαγονιού και είναι ιδανικό μήκος για όσες θέλουν ένα statement κούρεμα που αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου».

Το μυστικό του κουρέματος βρίσκεται στη μοναδική αναδιπλωμένη χωρίστρα, που προσθέτει όγκο και της δίνει μοντέρνα πλεονεκτήματα. «Το κούρεμα είναι πολύ χαμηλής συντήρησης και διαχειρίσιμο στη ζέστη», προσθέτει.

Αν επιλέξεις αυτό το κούρεμα, είναι σημαντικό να προσθέσεις όγκο στις ρίζες. Χρησιμοποιώντας μια μεγάλη βούρτσα, ανασήκωσε τα μαλλιά κατά το στέγνωμα και κάνε μια κίνηση «πάνω, πάνω και κάτω». «Κατά το στέγνωμα του αναποδογυρισμένου τμήματος, κατεύθυνε το πιστολάκι στην αντίθετη πλευρά», προτείνει.

Οι ειδικοί προτείνουν επίσης αυτό το κούρεμα γιατί είναι μία από τις πιο κολακευτικές εκδοχές του καρέ λόγω της δυνατότητας του να πλαισιώνει το πρόσωπο. «Το πλαισίωμα του προσώπου που ξεκινά από τη γραμμή του σαγονιού βοηθάει στην προσθήκη όγκου καθώς ανοίγει το πρόσωπο», εξηγεί η Martha. «Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα κολακευτικό για όσες έχουν πιο στενά πρόσωπα, καθώς δημιουργεί την ψευδαίσθηση του πλάτους. Όταν αναποδογυρίζεις στο πλάι τα μαλλιά, ο όγκος ενισχύεται ακόμη περισσότερο.