Έκοψες κοντά τα μαλλιά σου και το μετάνιωσες; Τα 5 στάδια μέχρι να φτάσεις στην πλήρη αποδοχή

16.03.2022
Έκοψες κοντά τα μαλλιά σου και το μετάνιωσες; Τα 5 στάδια μέχρι να φτάσεις στην πλήρη αποδοχή
Kάθεσαι στην καρέκλα του κομμωτηρίου βλέποντας τις άκρες των μαλλιών σου να πέφτουν στο πάτωμα, ακούς τον κομμωτή σου να σου λέει πόσο ενθουσιασμένος είναι που τελικά το ρίσκαρες και ότι ποτέ δεν πίστευε ότι θα αποφάσιζες να τα κουρέψεις τόσο κοντά. Τώρα είναι που σε λούζει ο ιδρώτας. Είσαι πάνω στην καρέκλα του κομμωτηρίου και γυρνάς γύρω-γύρω και βρίσκεσαι σε κατάσταση απόλυτου σοκ καθώς ο κομμωτής σου συστήνει το νέο σου κοντοκουρεμένο λουκ.

Και εκεί αρχίζει το συναισθηματικό σκαμπανέβασμα. Από τη στιγμή που λες χαρούμενη στον κομμωτή σου ότι το νέο κούρεμα σου αρέσει πολύ αλλά στο αυτοκίνητο κλαις καθώς γυρίζεις σπίτι σου.

Εάν σκοπεύεις να αποκτήσεις ένα κοντό καρέ (ή κάτι ακόμη πιο extreme, όπως ένα αγορέ λουκ) και δεν είσαι σίγουρη πώς θα αισθανθείς γι 'αυτό, δες τα παρακάτω στάδια για να καταλάβεις τι θα σου συμβεί.

Το κομψό κούρεμα που ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες

Στάδιο 1: Άρνηση

Κάνε το εικόνα: Με απλά λόγια, έκοψες τα μαλλιά σου και πας να πληρώσεις πριν φύγεις από το κομμωτήριο. Το σοκ της νέας σου εικόνας μπορεί να σου δημιουργήσει αμφιβολίες για το αν όντως έδειξες στον κομμωτή σου τη φωτογραφία του κουρέματος κάποιας διάσημης, ζητώντας του να σου κόψει τα μαλλιά όπως τα δικά της. Λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν μπορείς να κολλήσεις τα μαλλιά σου πάλι πίσω, πρέπει τουλάχιστον να αποδεχτείς ότι αυτή είναι η νέα σου πραγματικότητα.

Στάδιο 2: Θυμός

Πριν θυμώσεις για τη νέα σου εμφάνιση, σκέψου πώς μπορείς να διοχετεύσεις καλύτερα την οργή σου σε κάτι λίγο πιο λογικό, όπως να φας κάτι που θα σε κάνει να ξεχαστείς.

Στάδιο 3: Διαπραγμάτευση

Προστάτεψε την πιστωτική σου. Δεν αγοράζεις extension ή μια πανάκριβη περούκα. Οι κορδέλες, τα καπέλα και άλλα αξεσουάρ μαλλιών είναι αποδεκτά μόνο εάν συμπληρώνουν το ντύσιμό σoυ. Διαφορετικά, τα περιττά πρόσθετα δείχνουν ότι σκέφτεσαι υπερβολικά την εμφάνισή σου. Αντίθετα, ερεύνησε προϊόντα για να δώσεις στο νέο σου κούρεμα επιπλέον υφή ή όγκο.

Θέλεις κούρεμα; Δοκίμασε να κόψεις τα μαλλιά μόνη σου στο σπίτι - Οδηγίες για κάθε τύπο μαλλιού

Στάδιο 4: Κατάθλιψη

Είναι πολύ άσχημο να μην σου αρέσει η εμφάνιση σου, αλλά στην πορεία θα είναι εντάξει. Θα υπάρχουν ακόμα συναρπαστικές έξοδοι, συναντήσεις με φίλους και πολλά να κάνεις που θα τα μετανιώσεις αν τα χάσεις μόνο και μόνο επειδή τα μαλλιά σου είναι πλέον κοντά.

Στάδιο 5: Αποδοχή

Έχεις συνειδητοποιήσει ότι φαίνεσαι όμορφη; Μόλις παρατηρήσεις ότι φαίνεσαι κομψή με το νέο σου κούρεμα, το παιχνίδι τελείωσε. Τα ρούχα σου θα έχουν άλλο στυλ, η συντήρηση των μαλλιών σου θα γίνει ευκολότερη, οι φόβοι ανατρέπονται. Έδειχνες πάντα ωραία με τα μακριά σου μαλλιά, αλλά τώρα που νιώθεις καλά, δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορείς να κάνεις.

Εξάλλου μην ξεχνάς το επιχείρημα που έλεγαν και οι παλιότερες, ισχύει σε κάθε περίτπωση και "σβήνει" όλα τα άλλα: "Στην τελική ανάλυση, μαλλιά είναι... θα μεγαλώσουν"!