Ποιες χρωματικές τάσεις θα κυριαρχήσουν στα μαλλιά την άνοιξη του 2022

23.02.2022
Ποιες χρωματικές τάσεις θα κυριαρχήσουν στα μαλλιά την άνοιξη του 2022
Eίναι η κατάλληλη στιγμή για όσες αρέσει να αλλάζουν το χρώμα των μαλλιών τους ανάλογα με τις εποχές, να αρχίσουν να αναζητούν τη νέα τους επιλογή. Καθώς πλησιάζει η άνοιξη, θα φέρει μαζί της πιο φωτεινές, πιο ηλιόλουστες μέρες και έτσι είναι η κατάλληλη εποχή για αλλαγή. Κατά τη διάρκεια του περασμένου φθινοπώρου και του χειμώνα, οι ζεστοί – cozy τόνοι ήταν στη μόδα, όπως τα πικάντικα τζίντζερ και τα σκούρα καστανά. Οι κορυφαίοι στυλίστες προτείνουν πιο ανοιχτόχρωμες, πιο χρυσές αποχρώσεις οι οποίες θα κυριαρχήσουν στις τάσεις στα μαλλιά της άνοιξης του 2022.

Βερικοκί Τζίντζερ

Για μια πιο φωτεινή εκδοχή των ζεστών κόκκινων που κυριάρχησαν το φθινόπωρο, o hair stylist Trey Gillen προτείνει στο Bustle παραλλαγές μιας απόχρωσης βερίκοκου. «Είναι το τέλειο ενδιάμεσο χρώμα για το strawberry ξανθό και το χάλκινο», λέει. «Είναι πιο ανοιχτόχρωμο και λιγότερο έντονο από μιας αληθινής κοκκινομάλλας, αλλά πιο ζεστό από ένα χρυσόξανθο».

Ξανθό φράουλας

Ο Gillen λέει ότι το strawberry blond «μπορεί να είναι μια εύκολη αλλαγή για όσες έχουν ήδη ξανθά μαλλιά». Είναι το τέλειο συμπλήρωμα για τις μαυρισμένες ή φυσικά πιο σκούρες αποχρώσεις του δέρματος, καθώς και για τα πιο απαλά χρώματα που συνηθίζεις να φοράς την άνοιξη.

Μελαχρινό με μελί

Ο Gillen προβλέπει ότι το μελαχρινό με χρυσές ή μελί ανταύγειες θα είναι δημοφιλής τάση αυτή την άνοιξη. «Λατρεύω τη ζεστασιά και το βάθος που προσθέτει λίγο χρυσό σε έναν καφέ τόνο», λέει ο hairstylist. Eπίσης, οι χρυσές λάμψεις μπορούν να βοηθήσουν να γίνουν τα μαλλιά φρέσκα και έτοιμα για τη νέα σεζόν. Αυτό το χρώμα, λέει, ταιριάζει απόλυτα με το στιλ της δεκαετίας του '90.

Σκούρες ρίζες με ανοιχτές άκρες

Ο Gillen λέει ότι οι σκούρες ρίζες δεν θα φύγουν σύντομα από τη μόδα. «Οι σκούρες ρίζες προσθέτουν λίγο βάθος στις ρίζες σου για να βοηθήσουν με μια λιγότερο έντονη ανάπτυξη. Και τα baby lights θα αναμειχθούν με τις φωτεινές άκρες σου και θα σου δώσουν αυτή την αίσθηση ότι πάμε προς το καλοκαίρι», λέει. Οι σκούρες ρίζες ή οι «μουτζούρες στις ρίζες» δημιουργούν ένα λεπτό, σκούρο πέπλο ακριβώς κοντά στις ρίζες, εξηγεί, ενώ τα «λιωμένα» χρώματα μεταφέρουν το πιο σκούρο χρώμα στο εσωτερικό των μαλλιών.

Καστανό παιχνιδιάρικο

Η Shelley Gregory, hair colorist των celebrity και color expert της Kerastase, προσδοκά ότι αυτή η ιριδίζουσα καφέ απόχρωση θα κυριαρχήσει στα κομμωτήρια αυτή την άνοιξη. Λέει ότι είναι μια εύκολη αλλαγή από μελαχρινή απόχρωση ή ξανθιά. «Το μόνο που χρειάζεται είναι να προσθέσεις μερικά baby lights για να φωτίσουν τα μελαχρινά και να προσθέσεις τόνους στο καφέ», λέει.