5 εύκολοι τρόποι για να μακρύνεις τις αφέλειες σου

26.01.2022
5 εύκολοι τρόποι για να μακρύνεις τις αφέλειες σου
Ακολούθησε τα tips των ειδικών

Μόλις αποκτήσεις αφέλειες, δεν υπάρχει γυρισμός—μέχρι να αποφασίσεις να τις μακρύνεις, κάτι που μπορεί να διαρκέσει από τέσσερις έως έξι μήνες, σύμφωνα με την hair stylist Suzan Williams.

Πώς να διορθώσεις ένα κακό κούρεμα, σύμφωνα με τους επαγγελματίες

Για την περίοδο ανάπτυξης θα πρέπει να έχεις υπόψη σου μερικά πράγματα: Αρχικά, κατάλαβε τον τύπο των αφελειών που έχεις (κουρτίνα, πλάγια φράντζα, σπαστές κ.λπ.) για να ξέρεις με τι έχεις να κάνεις. Σύμφωνα με τη Williams, το πιο δύσκολο στυλ αφελειών για να μακρύνει είναι τα baby bangs, οπότε να είσαι προετοιμασμένη καθώς δεν θα έχεις αρκετό μήκος για να τις διαμορφώσεις διαφορετικά όσο θα περιμένεις να μεγαλώσουν. Επιπλέον, εάν έχεις φυσικά σγουρά μαλλιά, μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να τις μακρύνεις.

Τα tips για ίσια μαλλιά σα να βγήκες μόλις από το κομμωτήριο

Το επόμενο βήμα είναι να αναλάβεις δράση. Υπάρχουν πολλοί εύκολοι τρόποι για να διαμορφώσεις τις αφέλειες κατά τη διαδικασία ανάπτυξης. Η Williams και η hair stylist Elidona Pjetraj, αναλύουν τους πέντε καλύτερους τρόπους να μακρύνεις αποτελεσματικά τις αφέλειες σου.

Διατήρησε τα μαλλιά σου υγιή
Η Pjetraj λέει ότι ο καλύτερος τρόπος για να μακρύνεις τις αφέλειες σου είναι να διατηρήσεις ένα θρεπτικό πρόγραμμα μαλλιών. Συνιστά να κάνεις θεραπείες μαλλιών στο κομμωτήριο και στο σπίτι. Εάν τα μαλλιά σου είναι αδύναμα, θα είναι πιο επιρρεπή στο σπάσιμο, που μπορεί να επιμηκύνει την περίοδο ανάπτυξης.

Κόψε λίγο το κέντρο των αφελειών σου
Αυτό μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά η Pjetraj λέει ότι το να τριμάρεις τις αφέλειες σου βοηθά στην ανάπτυξη τους. Κόψε τις στο σημείο ανάμεσα στα φρύδια για να "πέφτουν πιο ελαφρά" και να αρχίσουν να παίρνουν το σχήμα πλαισίωσης προσώπου, ανάλογα με το πόσο μακριές είναι οι αφέλειες σου.

Κάνε στρώματα πλαισίωσης του προσώπου
Μόλις οι αφέλειες σου μεγαλώσουν αρκετά, η Williams λέει να ζητήσεις από τον/την στυλίστρια σου να σου κάνει στρώσεις για το σκελετό του προσώπου σου, ώστε οι αφέλειες σου να μπορούν να ενσωματωθού στα υπόλοιπα μαλλιά σου. Προσθέτει ότι η κοπή μερικών μικρότερων εσωτερικών στρώσεων θα βοηθήσει να υποστηρίξει τον επιπλέον όγκο και να ανυψώσει τη συνολική εμφάνιση.

Πρόσθεσε υφή στις άκρες
Η Williams λέει ότι η υφή των άκρων θα τις μαλακώσει και θα τις βοηθήσει να ενσωματωθούν στα υπόλοιπα μαλλιά σου. Συνιστά να χρησιμοποιήσεις ένα ξηρό σαμπουάν ή ένα σπρέι υφής στις ρίζες για ανύψωση, αλλά μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις μια λακ.

Αύξησε τον όγκο
Ένας άλλος τρόπος για να κρατήσεις τις αφέλειες σου μακριά από το πρόσωπό σου ενώ περιμένεις να μακρύνουν είναι να τους δώσεις όγκο. Η Pjetraj προσθέτει ότι το στέγνωμα με πιστολάκι είναι πολύ σημαντικό για κάθε είδους αφέλειες και λέει ότι πρέπει να φυσάς τα μαλλιά μπροστά από το πρόσωπο και προς την αντίθετη κατεύθυνση για όγκο.