Πώς να διορθώσεις ένα κακό κούρεμα, σύμφωνα με τους επαγγελματίες

20.01.2022
Πώς να διορθώσεις ένα κακό κούρεμα, σύμφωνα με τους επαγγελματίες
Τα tips για να σώσεις την κατάσταση

Ένα κακό κούρεμα μπορεί να συμβεί σε όλες μας. Αλλά είτε αυτό είναι αποτέλεσμα του να μην επιλέγεις τους κατάλληλους επαγγελματίες είτε θέλεις ένα κούρεμα που δεν ταιριάζει με τη δομή του προσώπου σου, την υφή των μαλλιών ή τη συνολική εμφάνιση σου, θα ήταν χρήσηιμο να μάθεις πώς να το διορθώσεις.

Σύμφωνα με τη κομμώτρια Kali Ferrara του Roy Teeluck Salon στη Νέα Υόρκη, "Ένα κακό κούρεμα δεν σημαίνει πάντα ότι ένας στυλίστας δεν έχει καλές τεχνικές δεξιότητες. Ακόμα και οι καλοί στυλίστες κάνουν λάθη μερικές φορές.

Τα μυστικά για επαγγελματικό λούσιμο μαλλιών

Όποια και αν είναι η αιτία ενός κακού κουρέματος, το μεγαλύτερο ερώτημα είναι πώς θα το διορθώσεις. Παρακάτω, θα μάθεις τις συμβουλές που μπορούν να σε βοηθήσουν:

Μίλησε με τον/την hair stylist σου
Το να πείτε στον/στην hair stylist σου ότι είσαι δυσαρεστημένη με το κούρεμα μπορεί να είναι δυσάρεστο, αλλά η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία είναι σημαντική. Αν δεν είσαι ευχαριστημένη με το κούρεμα, είναι καλύτερο να δείξεις τις περιοχές με τις οποίες δεν είσαι ευχαριστημένη και να ρωτήσεις αν μπορεί να το φτιάξει ώστε να μην είναι τόσο ασταθές ή να εξομαλύνει λίγο την περιοχή.

Ζήτησε να σου κοντύνουν κι άλλο τα μαλλιά
Αν το κούρεμα σου είναι κακό λόγω των πολλών στρώσεων, η καλύτερη επιλογή σου είναι να κόψεις λίγο μήκος. Ο/η hair stylist σου μπορεί να χρειαστεί να κάνει το μήκος του νέου σου κούρεματος εκεί που τελειώνει το πιο κοντό στρώμα των μαλλιών σου. Αν και μπορεί να χρειαστεί να χάσεις λίγο μήκος, θα σου αφήσει ένα ομοιόμορφο και ίσιο κόψιμο, το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως κενό καμβά για ένα άλλο κούρεμα ή να το αφήσεις ως έχει μέχρι να μεγαλώσει ξανά.

Βρες μια νέα εικόνα αναφοράς
Οι φωτογραφίες όταν κουρεύεσαι είναι απόλυτη ανάγκη. Όχι μόνο μπορούν να αποτρέψουν ένα κακό κούρεμα εξ αρχής, αλλά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην καθοδήγηση του στυλίστα όταν προσπαθεί να διορθώσει ένα κακό κούρεμα.

Κάνε υπομονή
Δυστυχώς, πέρα ​​από το να επιστρέψεις στο κομμωτήριο για να φτιάξεις το κούρεμά σου (και πιθανότατα να χρειαστεί να χάσεις λίγο μήκος για να το πετύχεις αυτό) ή να περιμένεις να μεγαλώσουν τα μαλλιά σου, δεν υπάρχουν πολλά άλλα που μπορείς να κάνεις για να διορθώσεις ένα κακό κούρεμα — και αυτό είναι εντάξει. Ένα κακό κούρεμα μπορεί να σου φαίνεται καταστροφή αυτή τη στιγμή, αλλά λίγους μήνες αργότερα, μπορεί να μην το θυμάσαι καν.