Τα καλύτερα tips για λαμπερά μαλλιά

10.12.2021
Τα καλύτερα tips για λαμπερά μαλλιά
Όσα μπορείς να κάνεις στο σπίτι για να αποκτήσεις υγιή και λαμπερά μαλλιά

Όλες μας θέλουμε να έχουμε κάθε μέρα υπέροχα, λαμπερά μαλλιά, αλλά δυστυχώς η καθημερινή έκθεση στη ρύπανση, τα προϊόντα styling μαλλιών και τα εργαλεία θερμότητας μπορεί να μειώσει την υγεία και τη λάμψη τους. Η φυσική υφή και το χρώμα των μαλλιών μπορούν επίσης να επηρεάσουν το πόσο λαμπερά φαίνονται και ευτυχώς, για κάθε τύπο μαλλιών, υπάρχουν προϊόντα περιποίησης και styling που μπορούν να σε βοηθήσουν να αποκτήσεις τη λάμψη που επιθυμείς.

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να βγάζεις τις γκρίζες τρίχες, σύμφωνα με τους κομμωτές

Επαγγελματίες κομμωτές και στυλίστες μαλλιών μοιράζονται τις γνώσεις και τις συμβουλές τους για το πώς να αποκτήσεις τα πιο λαμπερά μαλλιά που είχες ποτέ, τόσο άμεσα όσο και με την πάροδο του χρόνου.

Λούσε τα μαλλιά σου με τον σωστό τρόπο
Αρχικά, θα πρέπει να προσέξεις πόσο συχνά λούζεις τα μαλλιά σου, καθώς αν το κάνεις πολύ συχνά μπορεί να κάνεις περισσότερο κακό παρά καλό. Όταν μπεις στο ντους, φρόντισε να πλύνεις τα μαλλιά σου δύο φορές - η πρώτη φορά είναι για τον καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών, και η δεύτερη λειτουργεί περισσότερο ως θεραπεία. Κάνε ένα απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, καθώς η κίνηση διεγείρει τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, η οποία φέρνει νέα κύτταρα αίματος στην περιοχή και βοηθά στην αναζωογόνηση των ριζών της τρίχας.

Μείνε μακριά από βλαβερά συστατικά
Τα προϊόντα styling κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται λιγότερο λαμπερά και πολύ πιο θαμπά. Τα θειικά άλατα που περιλαμβάνονται στα προϊόντα αυτά μπορούν να αφαιρέσουν από τα μαλλιά τα φυσικά τους έλαια, τα οποία στη συνέχεια τα αφήνουν θαμπά, ειδικά αν έχετε βαμμένα ή χημικά επεξεργασμένα μαλλιά.

Κάνε ξέβγαλμα με μηλόξυδο
Απόφυγε τα έντονα καθαριστικά σαμπουάν τα οποία αφαιρούν τα πάντα από τα μαλλιά, τόσο τα κακά όσο και τα καλά. Αντίθετα, χρησιμοποίησε ένα ξίδι μηλίτη για να εξισορροπήσεις το φυσικό επίπεδο pH του τριχωτού της κεφαλής, κάνοντας τα μαλλιά να φαίνονται πιο λαμπερά και υγιή με την πάροδο του χρόνου.

Παράλειψε τα σπρέι λάμψης και προτίμησε φυσικά λάδια
Ενώ μπορεί να πιστεύεις ότι το ψέκασμα με λίγο σπρέι λάμψης είναι ένας γρήγορος τρόπος να αποκτήσεις λαμπερά μαλλιά, μπορεί να κάνεις περισσότερο κακό παρά καλό. Πολλά σπρέι μαλλιών που υπόσχονται ότι θα προσθέσουν λάμψη στα μαλλιά σου περιλαμβάνουν ορυκτά που πράγματι θα κάνουν τα μαλλιά να λάμπουν βραχυπρόθεσμα, μπορούν επίσης να τραχύνουν τις τρίχες και να δράσουν ενάντια στη φυσική τους λάμψη με την πάροδο του χρόνου. Αντίθετα, προτίμησε προϊόντα που περιέχουν συστατικά όπως το αργανέλαιο, το οποίο θα κάνει τα μαλλιά σου να δείχνουν λαμπερά και θα βελτιώσουν την υφή τους μακροπρόθεσμα.

Κάνε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με βιταμίνη Ε
Η τοπική εφαρμογή βιταμίνης στα μαλλιά μπορεί να τα κάνει πιο δυνατά, υγιή και λαμπερά με την πάροδο του χρόνου. Αγόρασε ένα μπουκάλι κάψουλες βιταμίνης Ε, κόψτε τις άκρες περίπου δώδεκα καψουλών, πίεσε το λάδι σε ένα μπολ, κάνε μασάζ και μετά λούσου. Αυτή η βιταμίνη τρέφει και ενυδατώνει τις τρίχες και οι μελέτες δείχνουν ότι η πρόσληψη βιταμίνης Ε μπορεί να αυξήσει την ανάπτυξη των μαλλιών.

Φάε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
Μελέτες αποδεικνύουν ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (που βρίσκονται σε τροφές όπως τα αυγά, ο σολομός και οι σπόροι chia) κάνουν τα μαλλιά σου να λάμπουν.