Οι «τρομακτικές» βλεφαρίδες της Prada και οι λαμπερές δημιουργίες Gucci και Versace στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου

05.10.2022
Οι «τρομακτικές» βλεφαρίδες της Prada και οι λαμπερές δημιουργίες Gucci και Versace στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου
Η προτελευταία Εβδομάδα Μόδας των πρωτευουσών μόδας των «Big Four» (τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το show στο Παρίσι), η Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου Άνοιξη/Kαλοκαίρι 2023, ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Η αλήθεια είναι ότι μεταξύ των άλλων Εβδομάδων Μόδας, το Μιλάνο είναι γνωστό ως το κορυφαίο όσον αφορά στην πολυπλοκότητα των σχεδίων στις πασαρέλες. Το Μιλάνο προσφέρει πάντα το πιο φανταχτερό show και φέτος γίγαντες της μόδας όπως Gucci, Prada και Versace κυριάρχησαν στο πρόγραμμα.

GUCCI

Η συλλογή SS23 Twinsburg της Gucci παρουσίασε 68 ζευγάρια μονοζυγωτικών διδύμων να περπατούν χέρι-χέρι στην πασαρέλα. Ο Thomas de Kluyver που το καθήκον του ήταν να μακιγιάρει τα δίδυμα, έδωσε στα μοντέλα ένα έτνονο highlighter που σε παρέπεμπε στο παλιό στυλ του Χόλιγουντ. Για τη δημιουργία αυτής της τεχνικής, τοποθετήθηκε highlighter στο κέντρο του προσώπου, συμπεριλαμβανομένων των εσωτερικών γωνιών των ματιών, του μετώπου και κατά μήκος της γέφυρας της μύτης. Το συνολικό αποτέλεσμα ήταν ένα φωτισμένο δέρμα που ακτινοβολούσε στο φως.

Στα μαλλιά, ο Paul Hanlon διατήρησε τα στυλ αρμονικά με το look των μοντέλων, κρατώντας κυρίως τα μαλλιά προς τα κάτω ή με χαμηλές αλογοουρές, ενώ η nail artist Jenny Longworth δημιούργησε δίχρωμα μυτερά μανικιούρ.

PRADA

Η Prada λατρεύει την όμορφη απόκοσμη εμφάνιση. Για τη συλλογή AW19, τα μοντέλα είχαν βγει στην πασαρέλα με μακριές, κομψές πλεξούδες Wednesday Addams (από την Οικογένεια Addams) που χωρίζονταν έντονα στη μέση και ξεθωριασμένα φρύδια. Αυτή τη σεζόν, ο πολυτελής οίκος πρόσφερε μερικές ακόμα Ηalloween βλεφαρίδες που κάλυπταν πλήρως τα μάτια των μοντέλων.

Για να δημιουργήσει αυτό το nightmare look, η Pat McGrath χρησιμοποίησε εξαιρετικά μακριές προσαρμοσμένες ψεύτικες βλεφαρίδες που πήγαιναν προς τα κάτω. Η επιδερμίδα διατηρήθηκε minimal με απαλό δέρμα και nude χείλη. «Το μακιγιάζ εμφανίστηκε με έναν εντυπωσιακό τρόπο!» λέει η McGrath, η οποία αποκάλεσε τις βλεφαρίδες το «τέλειο αξεσουάρ» για τη συλλογή.

Διατηρώντας την προσοχή στα μάτια, ο Guido Palau άφησε τα μαλλιά να έχουν μια φυσική λάμψη με χωρίστρα στη μέση.


VERSACE

Κομψό και gothic ήταν το μακιγιάζ του οίκου Versace που, με τη σειρά του, ήταν εξίσου σκούρο και ηδονικό. Το σκούρο μωβ ήταν η απόχρωση της επιλογής, με την Pat McGrath να χρησιμοποιεί το πλούσιο αυτό χρώμα στα χείλη ορισμένων μοντέλων και τολμηρά smokey eyes σε άλλα. Τα eye looks θυμίζουν το βλέμμα της Julia Fox από την προηγούμενη σεζόν, αλλά αυτή τη φορά ξεχωρίζει το χρυσό και το βαθύ τιρκουάζ.

Στα μαλλιά, ο Guido Palau διατήρησε τα πράγματα απλά αλλά γυαλιστερά, μακριά και ίσια ή πιασμένα πίσω.

Καλεσμένη έκπληξη ήταν η Paris Hilton η οποία ήταν η εξαίρεση μέσα στο σκούρο μακιγιάζ. Για εκείνη το look περιγράφηκε ως «pretty in pink» με απαλά ροζ-nude χείλη, ροζ ρουζ και σκιά ματιών από την παλέτα Celestial Nirvana της McGrath στις αποχρώσεις «παιωνία» και «γυμνό νέκταρ».