7 λάθη καθαρισμού που σπαταλούν το χρόνο σου

15.11.2021
7 λάθη καθαρισμού που σπαταλούν το χρόνο σου
Θέλεις ένα καθαρότερο σπίτι στο μισό χρόνο; Σταμάτησε να κάνεις αυτά τα πράγματα το συντομότερο δυνατόν

Σε ό,τι αφορά τον καθαρισμό, πιθανώς όλοι θέλουμε το καθαρότερο δυνατό σπίτι, το οποίο επιτυγχάνεται στον ελάχιστο δυνατό χρόνο. Αλλά υπάρχουν ορισμένες κοινές συνήθειες καθαρισμού που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να έχουμε ένα πιο καθαρό σπίτι. Συνήθειες όπως το να ξεχάσουμε να καθαρίσουμε τις συσκευές καθαρισμού μας μπορεί να μας κοστίσουν πολύτιμο χρόνο.

Οι τρόποι να καθαρίζεις πιο έξυπνα το σπίτι σου

Δες παρακάτω τα επτά λάθη καθαρισμού που σπαταλούν τον πολύτιμο χρόνο σου:

Δεν καθαρίζεις τις συσκευές καθαρισμού
Εάν δεν καθαρίζεις περιοδικά το πλυντήριο πιάτων σου, μπορεί να συσσωρευτούν σωματίδια φαγητού και υπολείμματα, προκαλώντας μια δυσάρεστη ξινή μυρωδιά. Εάν τα φρεσκοπλυμένα πιάτα βγαίνουν θολά ή τα φρεσκοπλυμένα ρούχα σου έχουν μια δυσάρεστη μυρωδιά, είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι έχεις αμελήσει να καθαρίσεις αυτές τις συσκευές.

Χρησιμοποιείς βρώμικα πανιά καθαρισμού (ή λανθασμένου τύπου πανιά)
Εάν σκουπίζεις τους πάγκους της κουζίνας και καθαρίζεις τα παράθυρα με ένα βρώμικο πανί, στην πραγματικότητα δεν καθαρίζεις τίποτα. Όχι μόνο μπορεί να εξαπλώνεις άθελά σου βακτήρια στο σπίτι σου, αλλά θα μπορούσες να γεμίσεις τους καθρέφτες και τα γυάλινα παράθυρα με ραβδώσεις.

Πέταξε τα βρώμικα πανιά καθαρισμού και επίλεξε πανιά από μικροΐνες που δεν αφήνουν χνούδι και μπορούν να μπουν στο πλυντήριο όποτε χρειάζονται ανανέωση.

Δεν προ-εμποτίζεις τα βρώμικα πιάτα
Αν αφήσεις τις κατσαρόλες και τα τηγάνια στο μάτι της κουζίνας καθώς τρώς το δείπνο σου, αφήνεις το τυρί και τη σάλτσα να πήξουν στο τηγάνι. Μόλις τελειώσεις το μαγείρεμα, συνήθισε να μεταφέρεις το φαγητό από τις κατσαρόλες και τα τηγάνια στα οποία μαγειρεύτηκε και να μουλιάζεις τα πιάτα σε ζεστό νερό με σαπούνι.

Ξεχνάς να αδειάσεις τη σκούπα
Όταν τελειώσεις με το σκούπισμα ολόκληρου του σπιτιού, το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις είναι να αφιερώσεις χρόνο για να αδειάσεις την σκούπα, αλλά αν δεν το κάνεις, μπορεί να χάσεις το χρόνο σου αργότερα. Αφιέρωσε δύο λεπτά για να αδειάσεις τον κάδο τώρα, για να μειώσεις το χρόνο του σκουπίσματος μελλοντικά.

Δεν καθαρίζεις από πάνω προς τα κάτω
Υιοθέτησε τη συνήθεια του καθαρισμού από πάνω προς τα κάτω. Ξεκίνησε ξεσκονίζοντας τα πάνω ντουλάπια, τις επιφάνειες και τους πάγκους πριν μετακινηθείς στις κάτω επιφάνειες και τα δάπεδα.

Δεν καθαρίζεις σταδιακά
Εάν μπορείς, αφιέρωσε λίγα λεπτά για να καθαρίσεις την κάθε βρωμιά καθώς συμβαίνει - θα ευχαριστείς τον εαυτό σου αργότερα, όταν δεν θα προσπαθείς να αφαιρέσεις έναν λεκέ από κόκκινο κρασί στο χαλί σου.