Τα πράγματα που πιθανότατα καθαρίζεις με το λάθος τρόπο

11.11.2021
Τα πράγματα που πιθανότατα καθαρίζεις με το λάθος τρόπο
Τι να προσέξεις για να τα καθαρίσεις αποτελεσματικά

Μόλις αποκτήσουμε τη συνήθεια να καθαρίζουμε κάτι με συγκεκριμένο τρόπο, οι περισσότεροι από εμάς δεν σκέφτονται ποτέ μια άλλη επιλογή. Αλλά όπως αποδεικνύεται, μπορεί να υπάρχει ένας πιο γρήγορος, πιο αποτελεσματικός ή ασφαλέστερος τρόπος για να καθαρίσουμε κοινά είδη οικιακής χρήσης.

Όσα πρέπει να καθαρίσεις πριν έρθει ο χειμώνας

Παρακάτω θα βρεις όσα πιθανότατα καθαρίζεις με λάθος τρόπο, από οθόνες φορητών υπολογιστών μέχρι σφουγγάρια κουζίνας:

Μαχαίρια
Πολλοί από εμάς είναι πιθανώς ένοχοι για αυτό, αλλά τεχνικά δεν πρέπει να βάζουμε τα «καλά μας μαχαίρια» στο πλυντήριο πιάτων. Ειδικά αν έχουν ξύλινες λαβές, το νερό, η θερμότητα και ο ατμός από το πλυντήριο πιάτων μπορεί να παραμορφώσουν το ξύλο και να προκαλέσουν ρωγμές. Αντίθετα, πλύνε τα μαχαίρια στο χέρι χρησιμοποιώντας ήπιο σαπούνι πιάτων. Για να αποφύγεις τη σκουριά και τη ζημιά στις ξύλινες λαβές, στέγνωσε αμέσως τα μαχαίρια με μια καθαρή πετσέτα πιάτων αντί να τα αφήσεις να στεγνώσουν στον αέρα.

Τεχνολογικά (ειδικά οθόνες φορητών υπολογιστών και τηλεφώνων)
Όλοι γνωρίζουμε ότι τα δάχτυλά μας είναι γεμάτα μικρόβια, πράγμα που σημαίνει ότι οι συσκευές μας με οθόνη αφής είναι επίσης γεμάτα από αυτά. Αλλά αν καθαρίζεις τις οθόνες του τηλεφώνου, του tablet και του φορητού υπολογιστή με σκληρά μαντηλάκια καθαρισμού ή σπρέι, μπορεί να καταστρέψεις τη συσκευή.

Αντ 'αυτού, πάρε ένα πανί από μικροΐνες—ακόμη και στεγνό, το οποίο μπορεί να απομακρύνει τα μικρόβια από τις επιφάνειες της οθόνης αφής. Εάν η οθόνη είναι βρώμικη και έχεις ένα εξειδικευμένο σπρέι καθαρισμού για τεχνολογικές συσκευές, ψέκασε πρώτα το πανί ελαφρά, στη συνέχεια σκούπισε την οθόνη και ακολούθησε με ένα καθαρό, στεγνό πανί. Μην ψεκάζεις ποτέ υγρό καθαρισμού απευθείας πάνω στην οθόνη ή το πληκτρολόγιο.

Σφουγγάρια κουζίνας
Μελέτες έχουν δείξει ότι οι προσπάθειες καθαρισμού και απολύμανσης των σφουγγαριών της κουζίνας στο φούρνο μικροκυμάτων ή με το βράσιμο τους απλά δεν έχουν αποτέλεσμα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αντικαθιστάς το σφουγγάρι της κουζίνας μία φορά την εβδομάδα.

Αποχέτευση
Εάν καθαρίζεις τακτικά μια βουλωμένη αποχέτευση με τζελ αφαίρεσης, ίσως να θέλεις να το ξανασκεφτείς. Ενώ οι χημικές ουσίες είναι συνήθως αποτελεσματικές στο καθαρισμό των σωλήνων, με την πάροδο του χρόνου, μπορούν επίσης να προκαλέσουν ζημιά στους ίδιους τους σωλήνες.

Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ένα φίδι αποστράγγισης και ρίξε βραστό νερό στην αποχέτευση. Το νερό θα βοηθήσει στη διάσπαση των υπολειμμάτων σαπουνιού ή άλλων υπολειμμάτων που έχουν παγιδευτεί στους σωλήνες.