5 τρόποι να κάνεις τους καλεσμένους σου να πιστεύουν ότι το σπίτι σου είναι καθαρό

09.11.2021
5 τρόποι να κάνεις τους καλεσμένους σου να πιστεύουν ότι το σπίτι σου είναι καθαρό
Δεν έχεις χρόνο να κάνεις γενική καθαριότητα και περιμένεις επισκέπτες; Ακολούθησε αυτά τα έξυπνα tips

Μια φίλη σου ή η παρέα σου αποφάσισε να έρθει απροσδόκητα από το σπίτι σου και δεν έχεις προλάβει να καθαρίσεις και να τακτοποιήσεις; Εστιάζοντας σε όλες τις περιοχές και επιφάνειες που σίγουρα θα προσέξουν οι καλεσμένοι σου και αφήνοντας τις χρονοβόρες εργασίες για αργότερα, θα πιστεύουν ότι το σπίτι σου είναι καθαρό.

Οι τρόποι να καθαρίζεις πιο έξυπνα το σπίτι σου

Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και ο χώρος σου θα φαίνεται προσεγμένος σε ελάχιστο χρόνο:

Επικεντρώσου στα βασικά σημεία
Εστίασε στα μέρη που είναι πιο πιθανό να προσέξουν οι καλεσμένοι σου - τις περιοχές, δηλαδή, εντός της οπτικής τους επαφής. Εάν θα καθίσετε στον καναπέ του σαλονιού, ίσιωσε το τραπεζάκι, ενώ αν πρόκειται να περάσετε χρόνο στην κουζίνα, το σκούπισμα της κεντρικής νησίδας και των πάγκων είναι η πρώτη σου προτεραιότητα.

Κάνε ένα γρήγορο καθαρισμό στο μπάνιο
Ακόμα κι αν έχεις μόνο δέκα λεπτά για να προετοιμαστείς, καλό είναι να κάνεις ένα γρήγορο καθάρισμα στο μπάνιο. Είναι ένα δωμάτιο που είναι πιθανό να επισκεφτούν οι καλεσμένοι σου. Αρχικά, εστίασε στα βασικά: Άφησε έξω επιπλέον χαρτί υγείας, ξαναγέμισε τη θήκη σαπουνιού, άφησε μια καθαρή πετσέτα χεριών και κλείσε την κουρτίνα του μπάνιου. Αν έχεις άλλα πέντε λεπτά, σκούπισε τον καθρέφτη και τους πάγκους, άδειασε τα σκουπίδια και σκούπισε το πάτωμα.

Κρύψε την ακαταστασία
Όταν περιμένεις καλεσμένους δεν είναι η ιδανική στιγμή να κάνεις ξεκαθάρισμα και επιμελή τακτοποίηση. Κρύψε την ακαταστασία, όπως βρώμικα πιάτα από τον νεροχύτη στο πλυντηρίο πιάτων και παιχνίδια που βρίσκονται στο πάτωμα μέσα σε ένα μεγάλο καλάθι που μπορεί να χωρέσει κάτω από το κρεβάτι. Αν τα παράθυρα είναι βρώμικα, κλείσε τις κουρτίνες. Επίσης, το κλείσιμο της κουρτίνας του ντους μπορεί να κάνει αμέσως το μπάνιο να φαίνεται πιο προσεγμένο.

Πρόσθεσε ένα φρέσκο ​​άρωμα
Παράλειψε τα τεχνητά αποσμητικά χώρου και άναψε ένα κερί με ένα ελαφρύ άρωμα. Μυρωδιές όπως το γεράνι ή η λεμονιά θα δώσουν στο σπίτι σιου μια φρέσκια αίσθηση.

Χρησιμοποίησε κάποιο στρατηγικό στυλ
Στοίβαξε βιβλία ή περιοδικά στο τραπεζάκι του σαλονιού και πέρασε μια άνετη κουβέρτα στο μπράτσο του καναπέ. Στην κουζίνα, κρύψε τυχόν ακαταστασία από τους πάγκους στα ντουλάπια. Αν έχεις χρόνο, η προσθήκη φρέσκων λουλουδιών θα κάνει το ακατάστατο σπίτι σου να φαίνεται πιο καθαρό. Εάν η συνολική εντύπωση είναι ότι το σπίτι σου είναι τακτοποιημένο, οι επισκέπτες δεν θα παρατηρήσουν τη σκόνη που κρύβεται κάτω από τον καναπέ.