Πώς να πλύνεις σωστά ένα σακίδιο

07.10.2021
Πώς να πλύνεις σωστά ένα σακίδιο
Τι να κάνεις για να απαλλαγείς από τη βρωμιά

Είτε έχεις παιδιά είτε προτιμάς να μεταφέρεις τα προσωπικά σου αντικείμενα με έναν πιο άνετο τρόπο, τα βρώμικα σακίδια πλάτης είναι αναπόφευκτα. Γι'αυτό, αξίζει να μάθεις πώς μπορείς να το καθαρίζεις πραγματικά αποτελεσματικά.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις μια βρώμικη τσάντα είναι η συντήρηση: Πάρε τα βρεγμένα ρούχα γυμναστικής και τυχόν σκουπίδια από το σακίδιο μόλις γυρίσεις στο σπίτι και καθάρισε απαλά τους λεκέδες με ήπιο σαπούνι πιάτων. Σκούπισε την τσάντα τακτικά και κράτησε την στεγνή εσωτερικά για να αποφύγεις τη μούχλα.

Το απρόσμενο συστατικό για να απομακρύνεις τις ανεπιθύμητες μυρωδιές από τα ρούχα

Πριν το πλύνεις καλά, φρόντισε να ελέγξεις την ετικέτα φροντίδας, που πιθανότατα βρίσκεται στο κύριο διαμέρισμα του σακιδίου. Εάν η ετικέτα λέει ότι δεν πρέπει να βυθίζεται στο νερό, χρησιμοποίησε ένα πανί και μια μικρή ποσότητα απαλού καθαριστικού για να τρίψεις τις βρώμικες περιοχές. Εάν δεν υπάρχει ετικέτα, καθάρισε δοκιμαστικά μια μικρή περιοχή της επιφάνειας και του εσωτερικού της τσάντας πριν την πλύνεις ολόκληρη.

Δες παρακάτω αναλυτικά πώς μπορείς να καθαρίσεις το σακίδιο στο πλυντήριο ή στο χέρι:

Πώς να πλύνεις το σακίδιο στο πλυντήριο
Το αν μπορείς να βάλεις το σακίδιο στο πλυντήριο εξαρτάται από το υλικό, αλλά τα περισσότερα σακίδια από νάιλον ή καμβά και είναι ασφαλή για πλύσιμο στο πλυντήριο.

Βήμα 1: Προετοιμασία για το πλύσιμο
Εάν υπάρχουν εξωτερικοί ή εσωτερικοί λεκέδες, άπλωσε απαλά κάποιο προϊόν αφαίρεσης λεκέδων με μια μαλακή βούρτσα ή οδοντόβουρτσα τοπικά και άφησε το να δράσει για περίπου 30 λεπτά.

Αφαίρεσε τυχόν αποσπώμενους ιμάντες και πλύνε τα ξεχωριστά. Εάν υπάρχει μεταλλικό πλαίσιο μέσα στη συσκευασία, βγάλε το. Γύρισε την τσάντα προς τα έξω ή τοποθέτησε την μέσα σε μια μαξιλαροθήκη ή μια σακούλα πλυντηρίου για να αποφύγεις το πιάσιμο των ιμάντων και των φερμουάρ μέσα στο μηχάνημα.

Βήμα 2: Πλύνετε το σακίδιο
Χρησιμοποίησε μια μικρή ποσότητα ήπιου απορρυπαντικού και πλύνε στον απαλό κύκλο σε κρύο νερό.

Βήμα 3: Στεγνώστε την τσάντα σας με αέρα
Άφησε το σακίδιο να στεγνώσει στον αέρα και κρέμασε το ανάποδα. Βεβαιώσου ότι είναι εντελώς στεγνό πριν τη χρήση.

Σεντόνια και μαξιλαροθήκες: Πόσο συχνά πρέπει να τα αλλάζω;

Πώς να πλύνεις το σακίδιο στο χέρι
Βήμα 1: Προετοιμασία για το πλύσιμο

Εάν υπάρχουν λεκέδες, άπλωσε απαλά κάποιο προϊόν αφαίρεσης λεκέδων με μια μαλακή βούρτσα ή οδοντόβουρτσα τοπικά και άφησε το να δράσει για περίπου 30 λεπτά. Γέμισε τη λεκάνη με περίπου 6 εκατοστά χλιαρό νερό. Πρόσθεσε μια μικρή ποσότητα ήπιου απορρυπαντικού.

Βήμα 2: Τρίψε το
Τρίψε την τσάντα με ένα μαλακό πινέλο ή πανί, εστιάζοντας σε βρώμικες περιοχές ή λεκέδες. Γύρισε την τσάντα προς τα έξω και πλύνε και το εσωτερικό.

Βήμα 3: Κάνε ένα καλό ξέβγαλμα
Άδειασε το βρώμικο νερό και γέμισε τη λεκάνη με καθαρό δροσερό νερό. Ξέπλυνε καλά και στύψε το σακίδιο όσο καλύτερα μπορείς.

Βήμα 4: Στέγνωσε το με αέρα
Άφησε το σακίδιο να στεγνώσει στον αέρα και κρέμασε το ανάποδα. Βεβαιώσου ότι είναι εντελώς στεγνό πριν τη χρήση.