Κτήμα Χρυσοχόου

14.04.2008
Λίγα χιλιόμετρα έξω από την «πόλη του οίνου και της αμπέλου», τη Νάουσα, βρίσκεται το Κτήμα Χρυσοχόου, μια οικογενειακή επιχείρηση που παράγει οίνους φροντισμένους με μεράκι, στοχεύοντας πάντοτε στην καλύτερη δυνατή ποιότητα.

Λίγα χιλιόμετρα έξω από την «πόλη του οίνου και της αμπέλου», τη Νάουσα, βρίσκεται το Κτήμα Χρυσοχόου, μια οικογενειακή επιχείρηση που παράγει οίνους φροντισμένους με μεράκι, στοχεύοντας πάντοτε στην καλύτερη δυνατή ποιότητα. Στους ιδιόκτητους αμπελώνες του Κτήματος, έκτασης 150 στρεμμάτων, καλλιεργούνται διάφορες λευκές και κόκκινες ποικιλίες.

Πρόκειται για το φημισμένο «Ξινόμαυρο Νάουσας», που από το 1971 έχει αναγνωριστεί ως οίνος ερυθρός Ο.Π.Α.Π. και από το οποίο η εταιρεία παράγει ένα λευκό κρασί με τη μέθοδο «Βlanc de Νoir», τις γνωστές γαλλικές ποικιλίες Merlot, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc και Ugni Blanc, καθώς και μία πολύ παλιά τοπική λευκή ποικιλία, το «Πρικνάδι». Η οινοποίηση, η παλαίωση και η εμφιάλωση γίνονται στο εκσυγχρονισμένο οινοποιείο της οικογένειας, που είναι χτισμένο σε παραδοσιακό μακεδονικό ρυθμό. Επίσης, όποιος το επιθυμεί, μπορεί να επισκεφθεί το οινοποιείο και να γνωρίσει τους χώρους παραγωγής και εμφιάλωσης των οίνων, το κελάρι παλαίωσης αυτών, το μουσείο με διάφορα συλλεκτικά αντικείμενα αμπελουργικού και οινολογικού ενδιαφέροντος, καθώς και τις ειδικές αίθουσες γευσιγνωσίας.