Επιλέγοντας τη σαμπάνια για μια ξεχωριστή πρόποση

10.04.2008
«Cordon Rouge» σημαίνει στη γαλλική γλώσσα «κόκκινη κορδέλα». Η Mumm Cordon Rouge αποτελεί τη ναυαρχίδα του οίκου G.H. Mumm.

«Cordon Rouge» σημαίνει στη γαλλική γλώσσα «κόκκινη κορδέλα». Η Mumm Cordon Rouge αποτελεί τη ναυαρχίδα του οίκου G.H. Mumm. Σχεδιασμένη αρχικά για τους ευγενείς που είχαν διακριθεί τιμητικά κατά την περίοδο του Ναπολέοντα, το πολυτελές μπουκάλι της ήταν φινιρισμένο με μια μεταξωτή κορδέλα, που αποτελούσε το σύμβολο της περίφημης «Λεγεώνας της Τιμής», την ανώτερη διάκριση του Ναπολέοντα Ι.

Η ιστορία των αδερφών Jacobb, Gottlieb & Philippe Mumm ξεκινάει από το 1827, όταν κατέφθασαν στην περιοχή Reims, σε μια από τις πιο εξαιρετικές περιοχές παραγωγής σαμπάνιας, για να δημιουργήσουν λίγο αργότερα, το 1875, τη Mumm Cordon Rouge.

Η παραγωγή της πραγματοποιείται στα ίδια παραδοσιακά κελάρια και οι υπεύθυνοι ελέγχουν προσεκτικά όλα τα απαραίτητα στάδια παραγωγής με σκοπό να διαφυλάξουν με την πάροδο των χρόνων την εξαιρετική ποιότητά της και να διατηρήσουν αμετάβλητα τα στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν.

Η γεύση της, φρέσκια και χρυσαφένια με ίχνη καραμέλας και νότες ξηρών φρούτων, βανίλιας και μελιού η οποία έρχεται να δέσει απόλυτα αρμονικά με το υπέροχο άρωμα λεμονιού και grapefruit που αναδύεται από το κομψό μπουκάλι της. Το τελείωμά της αποκαλύπτει την εξαιρετική και φίνα αρωματική και γευστική της διάρκεια.

«Τreasure Case»
Η Εορταστική Συσκευασία της Mumm Cordon Rouge

Αποτίνοντας φόρο τιμής στην ιστορία της Mumm Cordon Rouge και με την ευκαιρία της επετείου των 180 χρόνων από την ίδρυσή του, ο οίκος G.H. Mumm δημιούργησε την Εορταστική Συσκευασία «Τreasure Case», από υψηλής ποιότητας ισοθερμικό υλικό. Στο εσωτερικό της επετειακής συσκευασίας έχει προστεθεί ένα ειδικό προστατευτικό υλικό, που προφυλάσσει το προϊόν και διατηρεί τη Mumm Cordon Rouge σε άριστη κατάσταση. Η παρουσία δερμάτινων συμπληρωμάτων σε βαθύ κόκκινο χρώμα, στο εξωτερικό της συσκευασίας, προσδίδει μια νότα υψηλής αισθητικής και αναδεικνύει τον πολυτελή χαρακτήρα του προϊόντος.