Σπαγγέτι με πουρέ φάβας και μυρωδικά | κουζινα , συνταγες , ζυμαρικά | womenonly.gr
15:18
3/6/2013

Σπαγγέτι με πουρέ φάβας και μυρωδικά

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Βράζετε τη φάβα σε αλατισμένο νερό για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Τη σουρώνετε και κρατάτε το νερό για να βράσετε σε αυτό τα σπαγγέτι.

5 μερίδες

  •  350 γρ. φάβα 
  • Αλάτι
  •  1 σκελίδα σκόρδου ξεφλουδισμένη 
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο 
  • 400 γραμμ. μακαρόνια σπαγγέτι 
  • 2 κουταλάκια θυμάρι ψιλοκομμένο 
  • 2 κουταλάκια δεντρολίβανο ψιλοκομμένο 
  • 2 κουταλάκια μαντζουράνα ψιλοκομμένη 
  • Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

1. Βράζετε τη φάβα σε αλατισμένο νερό για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Τη σουρώνετε και κρατάτε το νερό για να βράσετε σε αυτό τα σπαγγέτι.

2. Κρατάτε λίγη φάβα για τη γαρνιτούρα και βάζετε την υπόλοιπη στο μπλέντερ. Προσθέτετε το σκόρδο και το ελαιόλαδο και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν πουρές. Αλατίζετε.

3. Βράζετε τα σπαγγέτι στο νερό από τη φάβα, και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό ακόμα, μέχρι να γίνουν al dente. Τα στραγγίζετε και τα μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.

4. Προσθέτετε στα ζυμαρικά τον πουρέ φάβας και όλα τα μυρωδικά. Πασπαλίζετε με πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

5. Γαρνίρετε με τη φάβα που έχει κρατήσει και σερβίρετε αμέσως.

Πόσο κοστίζει συνολικά; Περίπου 3,50 ευρώ.

Θα την κάνω γιατί: Γνωρίζετε κανέναν που να μην του αρέσουν τα ζυμαρικά; Και με τον πουρέ φάβας γίνονται καταπληκτικά!

Εναλλακτική πρόταση; Πένες με ρόκα, μανιτάρια και τυρί κρέμα.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ