Yλικά
Eκτέλεση
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο την κάππαρη, τα ντοματίνια και την κόκκινη πιπεριά και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το θυμάρι και αφήνουμε να μελώσει η σάλτσα. Βράζουμε τα ριγκατόνι σε αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Πριν τα σουρώσουμε, κρατάμε 1 φλιτζανάκι από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά. Σουρώνουμε τα ριγκατόνι, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και προσθέτουμε το νερό του βρασμού τους. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε πιατέλα, προσθέτουμε από πάνω το σκουμπρί και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
Tip: Θα πρότεινα στο τέλος να γαρνίρετε το πιάτο με ξύσμα λεμονιού, που θα του χαρίσει ένα ιδιαίτερο άρωμα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ