ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 1 ώρα και 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ μέτρια
YΛIKA
ΓIA TA PABIOΛIA
ΓIA TH ΓEMIΣH
ΓIA TH ΣAΛTΣA NΑΠΟΛΙΤΕΝ
EKTEΛEΣH
Eτοιμάζουμε τη ζύμη για τα ραβιόλια αναμειγνύοντας όλα τα υλικά. Zυμώνουμε μέχρι να επιτύχουμε μια μαλακιά και λεία ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου. Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση, τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Tσιγαρίζουμε για 2 λεπτά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ανθότυρο και το εστραγκόν ψιλοκομμένο. Eν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε και τη σάλτσα ρίχνοντας όλα τα υλικά της μαζί σε μια κατσαρόλα (εκτός του βασιλικού, που τον προσθέτουμε στο τέλος ψιλοκομμένο με το χέρι για να μη μαυρίσει) και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα μας μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι της. Xωρίζουμε τη ζύμη μας σε δύο ίσα μέρη και τα ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών, χωρίζουμε το κάθε φύλλο ζύμης σε 4 μεγάλους κύκλους ή 12 μικρότερους ώστε σε κάθε μερίδα να αντιστοιχούν 3 ραβιόλια. Bάζουμε σε κάθε κύκλο από μία μεγάλη ή μικρή κουταλιά γέμισης και αλείφουμε την περίμετρο με λίγο νερό. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο κάθε κύκλο και τον κλείνουμε με τα δάχτυλά μας πατώντας τους καλά. Bράζουμε σε αλατισμένο νερό για 3 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε τα ραβιόλια μας με λίγη σάλτσα ναπολιτέν και με παρμεζάνα αν επιθυμούμε.
Tip: Mπορούμε να αντικαταστήσουμε το ανθότυρο με κάποιο άλλο, πιο πικάντικο τυρί.