Πώς να φτιάξεις ριγκατόνι με πέστο φυστίκι | κουζινα , συνταγες , ζυμαρικά | womenonly.gr
8:00
13/6

Πώς να φτιάξεις ριγκατόνι με πέστο φυστίκι

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Βρίσκεσαι μόλις λίγα συστατικά μακριά από ένα γαστρονομικό ταξίδι στην Ιταλία 

Ποιος δε λατρεύει τα ζυμαρικά; Είναι εύκολο να μαγειρευτούν, είναι λαχτατιστά και μπορούν να δημιουργήσουν ποικίλα πιάτα για όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις.

Τι θα έλεγες αυτή τη φορά να δοκιμάσεις ριγκατόνι με πέστο φυστίκι; Δες παρακάτω πώς μπορείς να το φτιάξεις:

Υλικά (για 6 μερίδες)
340 γραμμάτια ριγκατόνι ολικής αλέσεως
1 φλυτζάνι τριμμένο τυρί pecorino romano, και λίγο παραπάνω για το σερβίρισμα
Μισό φλυτζάνι φιστίκια με κέλυφος, ψιλοκομμένα και λίγα παραπάνω για το σερβίρισμα
Μισό φλυτζάνι φύλλα μέντας
1/4 φλυτζάνι μαϊντανός
1/4 φλυτζάνι ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, και λίγο παραπάνω για το σερβίρισμα
1/3 φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Η συνταγή για νιόκι με ρικότα και ντομάτα

Εκτέλεση
Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κράτησε 1 φλιτζάνι από νερό ζυμαρικών πριν το στραγγίξεις.

Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων πέρασε το πεκορίνο, τα φιστίκια, τη μέντα, το μαϊντανό και το σχοινόπρασο ενώ θα ρίξεις λάδι και 1/2 φλιτζάνι νερό ζυμαρικών σε σταθερή ροή. Εάν χρειαστεί, πρόσθεσε το υπόλοιπο νερό ζυμαρικών, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, έως ότου γίνει ρευστό αλλά δεν τρέχει.

Μετάφερε το πέστο και τα ζυμαρικά σε ένα μπολ και σέρβιρε με το επιπλέον τυρί, τα φιστίκια και το σχοινόπρασο.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ