Yλικά
Εκτέλεση
Βράζουμε σε κατσαρόλα αρκετό νερό. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, προσθέτουμε τα φύλλα από τα σέσκουλα. Τα βράζουμε για 4 περίπου λεπτά και τα βγάζουμε από το νερό. Τα αφήνουμε λίγο να στραγγίξουν και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Κρατάμε το νερό για να μαγειρέψουμε τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε αρκετό αλάτι στο νερό και βράζουμε τα ζυμαρικά στον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Παράλληλα, ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με το σαλάμι. Σοτάρουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα σέσκουλα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά και βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 1/4 του φλιτζανιού από τα υγρά. Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά στο τηγάνι και προσθέτουμε τα τυριά, το ξύσμα, την κάππαρη και το μπούκοβο. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε τις πένες στο τηγάνι. Ανακατεύουμε ξανά, μοιράζουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα και σερβίρουμε με αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.