Πένες αματριτσιάνα | κουζινα , συνταγες , ζυμαρικά | womenonly.gr
12:19
25/8/2014

Πένες αματριτσιάνα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: studioM

Ιταλία

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά

Υλικά

-400 γρ. πένες
-3 κουτ. σούπας λάδι

-150 γρ. παντσέτα ή μπέικον
-1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
-1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
-450 γρ. ντομάτα τριμμένη
-50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Ρίχνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε την παντσέτα (ή το μπέικον) με την καυτερή πιπεριά και το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Στο μεταξύ, βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά περίπου. Τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε μαζί με το τριμμένο τυρί.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ