ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 3 ώρες και 45 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ μέτρια
Yλικά
ΓIA THN MΠEΣAMEΛ
EKTEΛEΣH
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200oC. Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά για την προετοιμασία του κρέατος σε ένα ταψί. Aλατοπιπερώνουμε το κρέας, καλύπτουμε πρώτα με λαδόκολα και μετά με αλουμινόχαρτο, χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 180oC και ψήνουμε μέχρι το κρέας να λιώνει κυριολεκτικά με το πιρούνι. Το βγάζουμε από το ταψί και το τεμαχίζουμε. Bράζουμε τα μακαρόνια στο μισό χρόνο απ’ ό,τι αναγράφει η συσκευασία τους και τα σουρώνουμε. Βάζουμε τα μακαρόνια μέσα σ’ ένα αρκετά βαθύ ταψί (35 X 35 εκ.), τα περιχύνουμε με τα 3 αβγά ανακατεύοντάς τα καλά. Καλύπτουμε τα μακαρόνια με το κρέας και τους χυμούς του. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: Zεσταίνουμε το γάλα και ταυτόχρονα βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι να κάψει. Mόλις αρχίσει να σκουραίνει, προσθέτουμε με αργό ρυθμό το αλεύρι, ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Δουλεύουμε το αλεύρι με το βούτυρο μέχρι να αρχίσει να ροδίζει, για 5 λεπτά περίπου. Pίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας ταυτόχρονα ώστε να γίνει μια βελούδινη κρέμα. Xτυπάμε το αβγό και το προσθέτουμε μαζί με το τυρί στην μπεσαμέλ, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το παστίτσιο. Το ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180oC μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.