Νιόκι αλά καρμπονάρα | κουζινα , συνταγες , ζυμαρικά | womenonly.gr
13:12
4/6/2009

Νιόκι αλά καρμπονάρα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Τα σκεπάζει η τέλεια κρέμα!

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό πατάτες
  • 3 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 αβγό
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη
  • 6 φέτες μπέικον
  • αλάτι

Για τη κρέμα:

  • 1 1/2 φλιτζ. ΝΟΥΝΟΥ tlia 3%
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη

Για το γαρνίρισμα:

  • φύλλα ρόκας

Τι κάνουμε:

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, χωρίς να τις καθαρίσουμε.

Μόλις μαλακώσουν, τις βγάζουμε από το νερό, τις ξεφλουδίζουμε, τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τις λιώνουμε καλά με το ειδικό εργαλείο για πουρέ. Κατόπιν προσθέτουμε στο μπολ το αβγό και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα με τα δάχτυλά μας, έως ότου ενωθούν τα υλικά και γίνουν μια σφιχτή και ελαστική ζύμη. Στη συνέχεια, παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και φτιάχνουμε λεπτούς κυλίνδρους, μήκους περίπου 15 εκατοστών και πάχους περίπου ενός δαχτύλου. Κατόπιν κόβουμε τους κυλίνδρους σε μικρά κομμάτια και τα περνάμε από τα δόντια του τρίφτη, ώστε να πάρουν το σχήμα των νιόκι. Μόλις ετοιμάσουμε τα νιόκι, τα βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, για περίπου 7 λεπτά τα σουρώνουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Μόλις στραγγίξουν, τα απλώνουμε σε ένα ταψί, αφού πρώτα το αλείψουμε με μια κουταλιά μαργαρίνη. Σε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη, ρίχνουμε μέσα το μπέικον, αφού πρώτα το ψιλοκόψουμε και το σοτάρουμε ελαφρά, έως ότου ροδίσει. Κατόπιν το προσθέτουμε στο ταψί με τα νιόκι και ανακατεύουμε ελαφρά, ώστε να ενωθούν τα υλικά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Στο αντικολλητικό τηγάνι που χρησιμοποιήσαμε, ετοιμάζουμε την κρέμα:

Βάζουμε την μαργαρίνη και μόλις λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, έως ότου ενωθούν τα υλικά. Κατόπιν προσθέτουμε την ΝΟΥΝΟΥ tlia 3% και το γάλα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, έως ότου το μείγμα πήξει. Στη συνέχεια ρίχνουμε την παρμεζάνα, συνεχίζοντας πάντα το ανακάτεμα, έως ότου λιώσει και το μείγμα μας γίνει μια παχύρρευστη, ομοιογενής κρέμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε την κρέμα για 3-4 λεπτά, ώστε να δέσει και στη συνέχεια τη ρίχνουμε στο ταψί με τα νιόκι, φροντίζοντας να τα καλύψει ομοιόμορφα.

Ψήνουμε τα νιόκι στον προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 5 λεπτά, έως ότου ροδίσουν. Μόλις ψηθούν, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα σερβίρουμε με τη σάλτσα τους, γαρνιρισμένα με φύλλα ρόκας.

Συμβουλή

Συνοδεύουμε τα νιόκι με φέτες ντομάτας, φύλλα φρέσκου βασιλικού, περιχυμένα με λάδι ελιάς και λίγο μπαλσάμικο.

το κατάλληλο κρασί Λευκό chardonnay.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Πέστο Τζενοβέζε