Λινγκουίνι με αντζούγιες και ελιές | κουζινα , συνταγες , ζυμαρικά | womenonly.gr
11:25
14/9/2016

Λινγκουίνι με αντζούγιες και ελιές

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Τα ζυμαρικά είναι αγαπημένη γεύση πολλών. Δοκιμάστε τρεις κλασικές συνταγές που σας προτείνουμε και ενθουσιάστε τους καλεσμένους σας.

ΥΛΙΚΑ

• 400 γρ. λινγκουίνι
• 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
• 60 γρ. ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
• 1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
• 1 κουτ. σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη• 6 αντζούγιες
• 60 γρ. ψίχουλα ψωμιού
• αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα λινγκουίνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Στο μεταξύ, βάζουμε το μισό λάδι σε μεγάλο τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τις ελιές, την καυτερή πιπεριά ,την κάππαρη και τις αντζούγιες. Τσιγαρίζουμε μέχρι να λιώσουν οι αντσούγιες. Σουρώνουμε τα λινγκουίνι και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Ρίχνουμε σε άλλο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι, προσθέτουμε τα ψίχουλα και συνεχίζουμε μέχρι να χρυσίσουν. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τα ψίχουλα.

Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας

Συνταγές από το Cook Book

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ