Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σπαραγγιών: Κόβουμε τα σπαράγγια στη μέση, κρατώντας τις κορυφές για το τέλος.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη
Yλικά
Για τη σάλτσα σπαραγγιών
Για το σερβίρισμα
EKTEΛEΣH
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σπαραγγιών: Κόβουμε τα σπαράγγια στη μέση, κρατώντας τις κορυφές για το τέλος. Σοτάρουμε σε τηγάνι με το βούτυρο και μία κουταλιά ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και το κάτω μέρος από τα σπαράγγια για 2-3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα φύλλα από το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί ελαφρώς. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το εστραγκόν.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπλέντερ και το ψιλοκόβουμε. Ρίχνουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε το γάλα, το ανθότυρο, το ξύσμα, τα φιστίκια Αιγίνης και το μελίχλωρο. Ανακατεύουμε με κουτάλι απαλά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Σοτάρουμε σε τηγάνι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τις κορυφές από τα σπαράγγια με αλάτι και πιπέρι μέχρι να μαλακώσουν. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό ακολουθώντας τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.
Στραγγίζουμε (κρατάμε λίγο από το ζουμί τους) και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα σπαράγγια, προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά πάνω στη φωτιά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο από το ζουμί στο οποίο βράσαμε τα μακαρόνια έτσι ώστε να δέσει ωραία η σάλτσα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τις 2 κουταλιές σούπας φιστίκια, τις φλούδες μελίχλωρου και πιπέρι.