Yλικά
Για το PESTO
Eκτέλεση
Bράζουμε τις βίδες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Kόβουμε τις άκρες από τα σπαράγγια, ξεφλουδίζουμε το κοτσανάκι τους και τα κόβουμε σε ροδέλες. Bράζουμε τα σπαράγγια σε κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 10 λεπτά. Tα στραγγίζουμε. Xτυπάμε στο πολυμιξεράκι το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τα αμύγδαλα μέχρι να πάρουμε ένα ομογενές μείγμα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα σπαράγγια και λίγο λίγο τον μαϊντανό και το τυρί. Aν το μιξεράκι δυσκολεύεται στο χτύπημα, προσθέτουμε λίγο από το νερό όπου έβρασαν οι βίδες. Στραγγίζουμε τις βίδες και τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε με φλούδες από το τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ