Το κοινό χαρακτηριστικό των πιστών αντρών | σχεσεις & sex , ερωτας , ζευγάρι | womenonly.gr
21:18
16/12/2018

Το κοινό χαρακτηριστικό των πιστών αντρών

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ποιό είναι το κοινό σημείο των αντρών που δεν απατούν τις συντρόφους τους;

H απιστία είναι σίγουρα ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να κάνει ο σύντροφος σου αλλά είναι γεγονός - πολλοί προτιμούν να φάνε ένα "βρώμικο" αλλά νόστιμο burger έξω ενώ στο σπίτι μπορεί να τους περιμένει μια πραγματικά καλομαγειρεμένη μπριζόλα. 

Πιάνεις τη μεταφορά, σωστά; Για να αποφύγεις καταστάσεις σαν κι αυτή, η επιστήμη έχει κάνει τις απαραίτητες έρευνες και κατέληξε σε ένα πολύ σημαντικό πόρισμα, και αυτό αφορά το κοινό χαρακτηριστικό των αντρών που είναι πιστοί στις σχέσεις τους. Και αυτό δεν είναι άλλο από την ευφυία.

Διάβασε επίσης: Ανήκετε στο ίδιο ζώδιο; Δες πώς μπορεί να είναι η σχέση σας

Γιατί συμβαίνει όμως αυτό; Το Hanken School of Economics της Φινλανδίας έκανε μια έρευνα στην οποία εξετάστηκαν τα στρατιωτικά μητρώα σχεδόν 200.000 αντρών από τη Σκανδιναβική χώρα και διαπίστωσε πως υπάρχει μια συσχέτιση ανάμεσα στη νοημοσύνη και την οικογενειακή κατάσταση. Στα αρχεία αυτά, υπήρχαν στοιχεία από τεστ νοημοσύνης στα οποία οι άντρες αυτοί είχαν υποβληθεί πριν μπουν στο στρατό.

Μετά από πέντε χρόνια, εξετάστηκε η οικογενειακή τους κατάσταση και η έρευνα έδειξε ότι ανάμεσα στους άντρες κάτω των 45, όσο πιο ψηλός ήταν ο δείκτης νοημοσύνης τους, τόσο πιο πιθανό ήταν να μείνουν πιστοί στις σχέσεις και τους γάμους τους.

Αυτό το διάβασες; Μήπως δεν έχει ξεπεράσει την πρώην του; Τα τρία σημάδια που τον «προδίδουν»

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό συμβαίνει γιατί η ευφυία και ό,τι αυτή συνεπάγεται, κάνει τους άντρες πιο ελκυστικούς, αυξάνοντας τις πιθανότητες τους να παντρευτούν. Επίσης, σύμφωνα με την Susan Krauss Whitbourne του Psychology Today, οι έξυπνοι άντρες μπορούν να επικονωνήσουν και να λύσουν τα προβλήματα τους πολύ πιο εύκολα. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ