Πώς να αξιοποιήσεις έναν καυγά υπέρ της σχέσης σου | σχεσεις & sex , ερωτας , ζευγάρι | womenonly.gr
18:20
12/12/2019

Πώς να αξιοποιήσεις έναν καυγά υπέρ της σχέσης σου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Οι κανόνες του "σωστού" καυγά

 

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Πολλές φορές, πιστεύουμε ότι ένας καυγάς μπορεί να είναι το τέλος μιας σχέσης. Κι όμως, ακόμα περισσότερες φορές μπορεί να γίνει η αρχή μιας καλύτερης σχέσης. Στην πραγματικότητα, όπως διευκρινίζουν οι ειδικοί, δεν είστε καν ζευγάρι ακόμα αν δεν έχετε κάνει τον πρώτο σας καυγά. Γιατί πώς μπορεί κανείς να δει τον αληθινό εαυτό του άλλου, αν δεν τον έχει αντικρίσει σε περιπτώσεις που δεν συμφωνεί μαζί του ή που ακόμα και δεν τον συμπαθεί αρκετά;

Δες και αυτό: Το ένα -απλό- πράγμα που κάνουν όλα τα ευτυχισμένα ζευγάρια

 

Το κλειδί για ένα "σωστό" καυγά είναι η σωστή επικοινωνία. Και αυτοί είναι οι τρόποι με τους οποίους μπορείς να τον αξιοποιήσεις για να κάνεις τη σχέση σου πιο δυνατή.

Μη διογκώνεις το πρόβλημα
Τσακωθήκατε για κάτι και τώρα σκέφτεσαι πως η σχέση σας κινδυνεύει και αναρωτιέσαι εάν τελικά θέλεις να είσαι μαζί του ή όχι! Σταμάτα και εστίασε στην αιτία της διένεξης, χωρίς να αφήνεις το μυαλό σου να αναζητά πιο βαθιά προβλήματα από αυτό ακριβώς που σας έκανε να καυγαδίσετε. Εάν υπάρχουν άλλα, πιο σημαντικά, μην ανησυχείς... αργά ή γρήγορα θα βγουν στην επιφάνεια και χωρίς να τα "σκαλίσεις".

Αυτό το είδες; Όσα μπορείς να μάθεις από τους γάμους των άλλων

 

Άλλαξε θέμα
Τα προβλήματα σπάνια λύνονται τη στιγμή που προκύπτουν. Ιδιαίτερα οι άντρες χρειάζονται κάποιο χρόνο προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους ώστε να μπορούν να πάρουν μια σαφή θέση στο ζήτημα. Ακόμα κι αν "καίγεσαι" να βγάλεις μια άκρη ΤΩΡΑ, είναι καλή ιδέα να αλλάξεις θέμα και να προσφέρεις και στους δυο σας τον απαραίτητο "χώρο" για να νιώσετε καλύτερα και να συζητήσετε πιο πολιτισμένα. Πες απλά "κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε για αυτό. Τι λες να φάμε το βράδυ;" Με αυτό τον τρόπο θα δείξεις και στον άλλον ότι δεν θεωρείς πως αυτό που συνέβη είναι το τέλος του κόσμου.

Περίμενε να τα ξαναβρείτε για να το συζητήσετε
Η αλήθεια είναι πως αν δείξεις την απαιτούμενη υπομονή ώστε να μην αντιμετωπίσετε το ζήτημα αμέσως, υπάρχει ο φόβος εκείνος να επιλέξει να το ξεχάσει τελείως και αυτή η συζήτηση να μη γίνει ποτέ. Μην το αφήσεις να συμβεί! Η καλύτερη ώρα για να επανέλθεις στο θέμα είναι όταν θα τα έχετε ξαναβρεί και πλέον και για τους δύο ό,τι κι αν ήταν αυτό που σας έκανε να καυγαδίσετε δεν έχει πια τη σημασία που είχε εκείνη τη στιγμή. Πες του απλά "ξέρεις ότι σ' αγαπώ, αλλά νιώθω κάπως άβολα με αυτό το θέμα. Εσύ, τι λες;". Άκουσέ τον προσεκτικά και πρότεινε μια λύση.

Διάβασε επίσης: Πώς τα συνηθισμένα θέματα διαφωνίας με τον σύντροφο σου αλλάζουν μετά τον γάμο

 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ