Οι τρόποι να μείνεις για πάντα ερωτευμένη | σχεσεις & sex , ερωτας , ζευγάρι | womenonly.gr
14:20
16/1/2020

Οι τρόποι να μείνεις για πάντα ερωτευμένη

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Πώς να μην σου περάσει ποτέ ο έρωτας

Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο (και πραγματικά είναι), αλλά είναι δυνατό να κάνεις τον έρωτα στη σχέση σου να κρατήσει πολύ περισσότερο απ'ότι νόμιζες ότι μπορείς. Και παρ'όλο που η "καψούρα" του πρώτου καιρού είναι λογικό κάποτε να σβήσει, αυτό που μπορείς να διατηρήσεις είναι ο θαυμασμός, τα έντονα συναισθήματα και το καρδιοχτύπο που νιώθεις όταν ανυπομονείς να τον δείς.

Δες και αυτό: Οι στόχοι που θα κάνουν τη σχέση σου πιο δυνατή το 2020

 

Δύο ειδικοί προτείνουν 4 τρόπους να επιτρέψουμε στην τρυφερότητα και την επικοινωνία να αναπτυχθούν μέσα στη σχέση:

Θέστε κοινούς στόχους για να μη χαθεί ο έρωτας
Η αίσθηση της ένωσης και της συνεργασίας βοηθά ένα ζευγάρι να έρθει ακόμα πιο κοντά. Οι μικροί στόχοι σε κάνουν να ερωτεύεσαι ακόμα βαθύτερα. Μη σκέφτεσαι περίπλοκα. Η οργάνωση ενός ταξιδιού ή το κλείσιμο εισιτηρίων για την αγαπημένη σας συναυλία αρκεί. «Όταν καταφέρνετε πράγματα από κοινού, νιώθετε ασταμάτητοι», λέει η Lisa Concepcion.

Επικεντρώσου στα θετικά
Είναι λογικό να τσαντίζεσαι με τα μικρά ελαττώματα του συντρόφου σου. Όλο και κάτι θα σου τη σπάει. «Με το πέρασμα των χρόνων, σου γίνεται συνήθεια το να παρατηρείς όλα εκείνα τα μικρά πράγματα που σε κάνουν έξαλλη. Αυτό όμως μεγαλώνει σταδιακά τον θυμό σου, αλλά και τη μεταξύ σας απόσταση», υπνεθυμίζει η love coach, Susan Winter. Και ξεχνάς ότι ο έρωτας είναι που σε έφερε εξαρχής κοντά του. Το κλειδί είναι να κάνεις περισσότερο focus σε αυτά που σε κάνουν να τον αγαπάς και να τον εκτιμάς.

Αυτό το είδες; Οι 4 τρόποι με τους οποίους η ενασχόληση με το κινητό σου μπορεί να βλάψει τη σχέση σου

 

Μη στέκεσαι εμπόδιο στην ανάπτυξη του συντρόφου σου
Οι σύντροφοι δεν εξελίσσονται πάντοτε με τον ίδιο τρόπο και τον ίδιο ρυθμό. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να σεβαστείς το ταξίδι του άλλου ανθρώπου και να μην τον κατηγορείς επειδή δεν κάνετε τα ίδια βήματα, στο ίδιο timing. Και αποδέξου την αλλαγή του άλλου, όσο δύσκολο και αν σου φαίνεται.

Κοίτα στον καθρέφτη
Αντί να επικρίνεις τη συμπεριφορά του συντρόφου σου, ξόδεψε αυτήν την ενέργεια στο να αγαπήσεις λίγο παραπάνω τον εαυτό σου. Όσο κλισέ και αν σου ακούγεται, μόνο έτσι καταφέρνεις να αγαπήσεις, να αποδεχθείς και να συγχωρείς τους άλλους. Όταν το κάνεις και στον εαυτό σου.

Διάβασε επίσης: Διάσημα ζευγάρια δίνουν τις δικές τους συμβουλές για μακροχρόνιες σχέσεις

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ