Ο γάμος κάνει καλό στον έρωτα! Στα πόσα χρόνια οι παντρεμένοι βιώνουν τη φάση της απόλυτης ευτυχίας; | σχεσεις & sex , ερωτας , ζευγάρι | womenonly.gr
21:30
27/1/2019

Ο γάμος κάνει καλό στον έρωτα! Στα πόσα χρόνια οι παντρεμένοι βιώνουν τη φάση της απόλυτης ευτυχίας;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Νέα επιστημονική έρευνα έρχεται να μας κάνει να αναθεωρήσουμε όσα πιστεύαμε για τη σχέση έρωτα – γάμου.

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Οι περισσότεροι έχουν την τάση να πιστεύουν πως ο έρωτας εξασθενεί μέσα στον γάμο, με τα ζευγάρια να καταλήγουν να υπομένουν τις συνέπειες της συναισθηματικής και σεξουαλικής ρουτίνας. Να, όμως, που τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Διάβασε επίσης: Καταδικασμένος γάμος: 6 σημάδια που το μαρτυρούν από την πρώτη μέρα

Σύμφωνα με μελέτη που έλαβε χώρα στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Brigham Young η οποία βασίστηκε στις απαντήσεις 2.034 παντρεμένων ζευγαριών περί επιπέδων ικανοποίησης μέσα στη σχέση τους, οι παντρεμένοι βιώνουν την καλύτερή τους φάση όχι στην αρχή του έγγαμου βίου –που και ο έρωτας είναι στα πιο «δυνατά» του- αλλά… στα 20 χρόνια συμβίωσης!

Όπως αποδείχτηκε, η σχέση των ζευγαριών περνά από πολλές και όχι πάντα ευχάριστες φάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της κοινής ζωής και πορείας, αλλά όταν φτάνουμε στα 20 χρόνια, έχουμε την τάση να περνάμε περισσότερο ποιοτικό χρόνο με το ταίρι μας. Διασκεδάζουμε, γελάμε και μοιάζουμε να μαθαίνουμε τον άλλο από την αρχή.

Διάβασε και αυτό: Βγαίνεις με έναν νάρκισσο; 5 σημάδια για να το καταλάβεις

Πράγμα που πρακτικά σημαίνει πως η σχέση αναθερμαίνεται, η ευτυχία είναι στα υψηλότερά της επίπεδα, ενώ το σεξ περνά κι αυτό μια ιδιαιτέρως δημιουργική φάση.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό πιθανότατα παίζει το γεγονός πως στα 20 χρόνια γάμου, στις περισσότερες περιπτώσεις το ζευγάρι έχει μείνει μόνο του στο σπίτι, καθώς τα παιδιά έχουν μεγαλώσει και ξεκινήσει τη δική τους ζωή.

Το λες και λογική εξήγηση…

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ