Είναι η ανταλλαγή μηνυμάτων απιστία; | σχεσεις & sex , ερωτας , ζευγάρι | womenonly.gr
21:30
2/5/2019

Είναι η ανταλλαγή μηνυμάτων απιστία;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μια ειδικός εξηγεί τον τρόπο που η τεχνολογία χαλάει τη σχέση μερικών ζευγαριών

Θεωρείται η ανταλλαγή μηνυμάτων, σε μορφή γραπτού φλερτ, απιστία; 

Η αλήθεια είναι πως η τεχνολογία έχει αλλάξει το παιχνίδι σχετικά με τον έρωτα και τις σχέσεις, αφού πλέον τα dating sites και apps και η επικοινωνία μέσω μηνυμάτων αντί τηλεφώνου έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας.

Αυτό το είδες; Αυτός είναι ο λόγος που οδηγεί στην απιστία, σύμφωνα με νέα έρευνα

 

Η τεχνολογία παίζει μεγάλο ρόλο στην πορεία και την εξέλιξη μιας σχέσης, γι’ αυτό και η ανταλλαγή μηνυμάτων με ένα τρίτο πρόσωπο μπορεί να θεωρηθεί απιστία. «Θα πρέπει να μπορείς να βρεις ανακούφιση και γαλήνη μέσα στη σχέση σου» σχολιάζει η Susan J Elliott, JD, M.Ed, και συγγραφέας του Getting Back Out There. «Θα πρέπει όλοι να μπορούμε να πέσουμε για ύπνο το βράδυ χωρίς να ανησυχούμε πως ο σύντροφός μας παίζει virtual ερωτικά παιχνίδια με κάποια στο ίντερνετ». Το ίδιο φυσικά, ισχύει και για εμάς τις γυναίκες.

Δες και αυτό: Ξενοκοιτάει; Ποια είναι τα σημάδια και τι πρέπει να κάνεις αν τα παρατηρήσεις

 

Αν αναρωτιέσαι μήπως τα μηνύματα που ανταλλάσσεις με τους φίλους σου δεν είναι απλά φιλικά, θέσε τις παρακάτω τρεις ερωτήσεις στον εαυτό σου – απλά να θυμάσαι πως μερικές φορές οι γραμμές ανάμεσα στην αποδεκτή και τη μη αποδεκτή συμπεριφορά είναι λεπτές και πως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Θα έγραφες το ίδιο μήνυμα αν ήταν παρόν ο σύντροφός σου;
Σύμφωνα με την Elliott, τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια ακολουθούν τον κανόνα, «αν δεν θα το έκανες μπροστά μου, μην το κάνεις». Αν δεν θα ήθελες να διαβάσει ο σύντροφός σου το μήνυμα που στέλνεις, τότε μην το στείλεις. 

Μήπως είσαι συναισθηματικά άπιστη;
Ξέρεις πότε απατάς «φυσικά» κάποιον γιατί είναι προφανές. Όταν όμως είσαι συναισθηματικά άπιστη, ίσως είναι πιο δύσκολο να διαπιστώσεις αν ξεπερνάς ένα όριο. «Λέμε ότι υπάρχει συναισθηματική “παράνομη σχέση” όταν ο ένας από τους συντρόφους διοχετεύει σωματική ή συναισθηματική ενέργεια, χρόνο και προσοχή σε κάποιον άλλο από το πρόσωπο με το οποίο είναι δεσμευμένο, σε σημείο που αυτό να νιώσει παραμελημένο» δίνει τον ορισμό η Peggy Vaughan, συγγραφέας του The Monogamy Myth. Αν δεν είσαι σίγουρη εάν οι συζητήσεις ή η σχέση σου βαίνουν προς αυτή τη γκρίζα ζώνη, η Vaughan προτείνει να κάνεις στον εαυτό σου την εξής ερώτηση: «Κάνω πράγματα ή μιλάω για πράγματα με αυτό τον άνθρωπο τα οποία δεν κάνω ή δεν συζητώ με τον σύντροφό μου;» Εάν επενδύεις χρόνος και ενέργεια (και συναισθήματα) σε κάποιον που δεν είναι το άλλο σου μισό, αυτό σημαίνει πως έχεις περάσει τη γραμμή.

Δες και αυτό: Τα 5 επαγγέλματα που οδηγούν στον χωρισμό λόγω… ερωτικών πειρασμών

 

Είναι κάτι με το οποίο νιώθετε και οι δύο άνετα;
Ξέρεις πόσο σημαντικό είναι για μια υγιή σχέση να υπάρχουν όρια, και η περίπτωση αυτή δεν αποτελεί εξαίρεση. Κάθε ζευγάρι έχει μια ξεχωριστή σχέση. «Εάν θεωρείτε πως απιστία είναι μόνο η φυσική πράξη, τότε θα δεν υπάρχει πρόβλημα» σχολιάζει η Elliott. «Εάν ακόμη και η υποψία φλερτ μέσω μηνυμάτων θεωρείται απιστία στη σχέση σας, τότε είναι πρόβλημα. Σε ένα βαθμό, η απάντηση είναι προσωπική και όλα έχουν να κάνουν με τα όρια και τα περιθώρια που έχει η κάθε σχέση».

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ