Δεν έχεις πολλά κοινά με το σύντροφο σου; Ιδού 5 πράγματα που μπορείς να κερδίσεις από μια τέτοια σχέση | σχεσεις & sex , ερωτας , ζευγάρι | womenonly.gr
18:30
25/7/2019

Δεν έχεις πολλά κοινά με το σύντροφο σου; Ιδού 5 πράγματα που μπορείς να κερδίσεις από μια τέτοια σχέση

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Γιατί πρέπει να βλέπεις τη διαφορά των χαρακτήρων σας με καλό μάτι 

Κάποιοι περιμένουν να βρουν το άλλο τους μισό, κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως τα ετερόνυμα έκλονται...Τι ισχύει τελικά;

Αυτό το είδες; Πόσο πρεπει να περιμένω για να πω το «σ’αγαπώ» σε μια καινούργια σχέση;

Αν και δεν υπάρχει μία αντικειμενική αλήθεια, οι διαφορές είναι αναπόφευκτες και μόνο εσύ θα κρίνεις αν είναι λειτουργικές ή όχι. Διότι, όπως είπαμε, κάθε περίπτωση είναι μοναδική. Τι κερδίζεις όμως από μία σχέση όπου τα δύο μέλη της είναι... "η μέρα με τη νύχτα";

1. Μαθαίνει ο ένας από τον άλλο
Εσύ λατρεύεις τις τέχνες κι εκείνος είναι «μάστορας» στα πρακτικά ζητήματα. Αν χαλάσει το καζανάκι, μπορείς να δεις πώς γίνεται (σε περίπτωση που ξανατύχει) για να μην περιμένεις τα πάντα από εκείνον. Αντίστοιχα, εσύ θα του ανοίξεις νέους δρόμους στη μουσική ή τη ζωγραφική και θα τον πάρεις μαζί σου εκεί που σου αρέσει να πηγαίνεις. Το αν θα υιοθετήσετε εντέλει τις διαφορετικές συνήθειες, είναι ένα άλλο θέμα.

2. Η τέχνη του συμβιβασμού
Και από τις τέχνες, περνάμε σε πιο δύσκολη πίστα. Στο να μάθεις πώς να αποδέχεσαι και να κατανοείς έναν άνθρωπο που έχει μάθει να λειτουργεί στις σχέσεις πολύ πιο διαφορετικά από εσένα. Από το τι μουσική θα ακούσετε, σε ποιο μαγαζί θα φάτε, μέχρι το πώς βλέπετε το θέμα της ζήλιας. Το δυσεύρετο του πράγματος είναι το να έχουν και οι δύο την ίδια διάθεση απέναντι στο συμβιβασμό. Αν υπάρχει όμως, σε όλα υπάρχουν λύσεις.

Διάβασε επίσης: Τα 3 σημάδια πως ίσως δεν είναι ο κατάλληλος άντρας για εσένα

3. Δοκιμάζεις νέα πράγματα
Παλιά δε θα σκεφτόσουν καν να δοκιμάσεις water ski ή να φας σε ινδικό εστιατόριο. Οι άνθρωποι όμως αλλάζουν και η επίδραση των σημαντικών προσώπων πάνω τους ξεπερνά τα «εγώ ποτέ δε θα». Το ίδιο ισχύει και για το σύντροφό σου. Κάθε νέα πληροφορία είναι και μία νέα εμπειρία. Αν δεν αντέχεις να πηγαίνεις για hiking στα βουνά ή μισείς τους latin χορούς, αποχώρησε με διακριτικότητα και τακτ. Μην τον αποπαίρνεις για τις επιλογές του.

4. Δε βαριέσαι ποτέ
Κακά τα ψέματα, όταν έχεις να συμπορευτείς με μία αρκετά διαφορετική προσωπικότητα, δεν παύει ποτέ να σε εκπλήσσει. Όσο περνά ο καιρός, τον μαθαίνεις και καλύτερα, αλλά κάθε συμπεριφορά μπορεί να γίνει απρόβλεπτη, και αυτό είναι αμφίδρομο. Το πρόβλημα ξεκινά όταν η έκπληξη ισούται με καυγάδες και μόνιμες εντάσεις.

5. Νιώθεις μοναδική μέσα στη σχέση
Όταν μία προσωπικότητα έχει πολλά έντονα ναρκισσιστικά στοιχεία, θέλει να νιώθει μοναδική και ότι βρίσκεται στο κέντρο της προσοχής. Αν έχεις την ίδια προσωπικότητα με το ταίρι σου, τότε δημιουργούνται προβλήματα, διότι προσπαθείτε να ξεχωρίσετε και οι δύο με παρόμοιο τρόπο. Και αυτό φέρνει εντάσεις. Όταν ο όμως είναι πιο χαμηλών τόνων, έχει μάθει να ξεχωρίζει με πιο «ήσυχους» τρόπους και αυτό φέρνει μεγαλύτερη ισορροπία στη σχέση. Και ο καθένας έχει την ομορφιά του. 

Δες και αυτό: Έτσι τερματίζουν έναν καυγά τα ευτυχισμένα ζευγάρια

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ