10 εύκολοι τρόποι για να κάνεις το 2023 την καλύτερη χρονιά σου

29.01.2023
10 εύκολοι τρόποι για να κάνεις το 2023 την καλύτερη χρονιά σου
O πρώτος μήνας του νέου έτους τελειώνει και αν εσύ δεν έχεις βα΄λει σε τάξη τα "New Year' s Resolutions" σου, μη σκας! Πρώτον δεν είσαι η μόνη, δεύτερον έχεις ακόμη χρόνο. Ιδού και μια μικρή βοήθεια αν χρειάζεσαι.

Δεσμεύσου στον εαυτό σου αυτήν τη νέα χρονιά με αυτές τις εύκολες συμβουλές ζωής που θα σε κάνουν να τρως, να κινείσαι και να αισθάνεσαι καλύτερα μέχρι τον Φεβρουάριο.

Δεσμεύσου στον εαυτό σου αυτήν τη νέα χρονιά με αυτές τις εύκολες συμβουλές ζωής που θα σε κάνουν να τρως, να κινείσαι και να αισθάνεσαι καλύτερα στο μέλλον.

Οι 10 φράσεις που καλό είναι να αποφύγεις αν θέλεις να δείχνεις γεμάτη αυτοπεποίθηση

Όρισε προθέσεις, όχι στόχους

Γιατί να ξεκινήσεις τη νέα χρονιά με άκαμπτες αποφάσεις που πιθανότατα θα οδηγήσουν σε άγχος και ενοχές; Η δημιουργία προθέσεων (και η ενεργή καταγραφή τους) είναι μια πολύ πιο ρεαλιστική προσέγγιση για τον καθορισμό στόχων για τον εαυτό σου. Κάνε ημερήσιες, εβδομαδιαίες και μηνιαίες προθέσεις που θα σε βοηθήσουν να απομακρύνεις την πίεση από το καθημερινό σου πρόγραμμα και να σου επιτρέψουν να εστιάσεις στη μεγάλη εικόνα.

Ανακάλυψε ένα νέο χόμπι

Ένα φορτωμένο πρόγραμμα και ένα γεμάτο κοινωνικό ημερολόγιο μπορεί να σε δυσκολέψει να ξεφύγεις από την τυπική σου ρουτίνα. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου για να δοκιμάσεις νέα χόμπι και να βρεις νέα ενδιαφέροντα. Ενδιαφέρεσαι να φτιάξεις ζυμαρικά από την αρχή; Δοκίμασε την ακαταμάχητη συνταγή Cacio e Pepe. Σκέφτεσαι να δοκιμάσεις Pilates; Ζήτησε από μια φίλη να σε συνοδεύσει σε ένα μάθημα. Αφοσιώσου στα ενδιαφέροντά σου και ακόμη και μια μικρή προσπάθεια θα σου φανεί ως επίτευγμα.

Ετοίμασε τις βαλίτσες σου

Είτε θέλεις να ταξιδέψεις σε μια εξωτική τοποθεσία είτε να κάνεις μια σύντομη απόδραση το Σαββατοκύριακο, αναζήτησε έναν τρόπο να ξεφύγεις από τη ρουτίνα σου και να αποδράσεις. Μερικές από τις καλύτερες αναμνήσεις δημιουργούνται όταν ταξιδεύεις και τελικά θα νιώσεις ανανεωμένη, είτε οι διακοπές σου περιλαμβάνουν ένα ταξίδι στις Μπαχάμες είτε μια εκδρομή σε ένα χωριό της Ελλάδας.

Τι είναι η τοξική θετικότητα και γιατί είναι επιβλαβής για την ψυχική σου υγεία

Αντιμετώπισε τους φόβους σου

Όλοι μας έχουμε πάρει τη συμβουλή να «κάνουμε ένα πράγμα κάθε μέρα που μας φοβίζει», αλλά είναι ένα ισχυρό συναίσθημα που δεν είναι ακριβώς ρεαλιστικό για κάποιον με δουλειά πλήρους απασχόλησης, ευθύνες και μια βραδινή ρουτίνα. Εάν οι φόβοι σου περιλαμβάνουν το αλεξίπτωτο, μη διστάσεις να κάνεις ακριβώς αυτό, αλλά να ξέρεις ότι το ίδιο ισχύει και για πιο μικρές πράξεις γενναιότητας - βραδιές καραόκε, συναντήσεις διαφορετικών ανθρώπων και νέα χτενίσματα.

Φτιάξε το χώρο σου

Ο καθαρισμός του χώρου σου κάνει θαύματα για τη ψυχική σου υγεία. Εάν η ιδέα ενός διεξοδικού βαθύ καθαρισμού σε οδηγεί σε πανικό που προκαλείται από ακαταστασία, χώρισε κάθε εργασία σε βήματα των 20 λεπτών (ή λιγότερο, για αρχή!). Απλώς βάλε ένα χρονόμετρο στο τηλέφωνό σου, παίξε το αγαπημένο σου podcast και ξεκίνησε την οργάνωση. Κάνε το αυτό μερικές φορές μέσα σε λίγες μέρες και θα δημιουργήσεις έναν τακτοποιημένο χώρο που θα ενέκρινε ακόμη και η Marie Kondo.

Δημιούργησε μια ρουτίνα

Ξεκίνα τη νέα χρονιά με μια ανανεωμένη καθημερινή ρουτίνα. Οτιδήποτε από μια καθημερινή πρωινή βόλτα μέχρι ένα νυχτερινό τηλεφώνημα ή βιντεοκλήση με ένα αγαπημένο πρόσωπο είναι η τέλεια ευκαιρία για αποσυμπίεση πριν ή μετά από μια κουραστική μέρα.

Ίδρωσε

Δεν υπάρχει ιδανικός χρόνος για να ιδρώσεις, αλλά το να παραμένεις δραστήρια για περίπου 30 λεπτά την ημέρα είναι αρκετό για να σε οδηγήσει προς τους στόχους φυσικής κατάστασης για το 2023—και να σε προετοιμάσει για μια καλύτερη, ποιοτικότερη ζωή. Ούτε όλες οι ασκήσεις γυμναστικής πρέπει να είναι επίπονες – δοκίμασε πρωινές διατάσεις, επανορθωτική γιόγκα ή ένα γρήγορο περπάτημα κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού σου διαλείμματος. Έχεις ήδη μια ρουτίνα γυμναστικής; Σκέψου να την ανανεώσεις: Δοκίμασε ένα νέο είδος προπόνησης για να κρατήσεις τα πράγματα ενδιαφέροντα (και να προκαλέσεις τον εγκέφαλο και το σώμα σου).

Εξάσκησε την ευγνωμοσύνη

Η τακτική έκφραση ευγνωμοσύνης έχει αποδειχθεί ότι αλλάζει την οπτική σου προς το καλύτερο. Κάνε απολογισμό του τι συμβαίνει στη ζωή σου εκφράζοντας το δυνατά ή γράφοντάς το. Για να κάνεις την πράξη της έκφρασης ευγνωμοσύνης ακόμα πιο εύκολη, σημείωσε τις καθημερινές σου σκέψεις σε ένα ημερολόγιο.

5 τρόποι με τους οποίους ο υπερβολικός χρόνος στην οθόνη μπορεί να επηρεάσει το σώμα σου

Άφησε κάτω το τηλέφωνό σου

Μεταξύ των ατελείωτων γραπτών μηνυμάτων, email, ειδήσεων και ειδοποιήσεων Instagram που λαμβάνουμε κάθε ώρα, τα smartphone μας είναι πλέον ένα μόνιμο στοιχείο στην καθημερινότητά μας. Σε μια προσπάθεια να είσαι πιο παρούσα, δοκίμασε να αφιερώνεις λιγότερο χρόνο στο τηλέφωνό σου.

Περιποιήσου τον εαυτό σου

Η καθημερινή ζωή μπορεί να γίνει ταραχώδης, γι' αυτό ακριβώς η σκόπιμη αυτοφροντίδα είναι ζωτικής σημασίας. Βρες χρόνο για μια μικρή ανταμοιβή είτε με ένα εβδομαδιαίο μανικιούρ, με πρωινό διαλογισμό ή μια νέα αγορά που σου φέρνει πραγματικά χαρά. Είτε κάνεις δώρο στον εαυτό σου ένα νέο βιβλίο είτε για λίγα λεπτά μοναξιάς, το να δώσεις προτεραιότητα στον χρόνο στο να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου θα σε κάνει ευτυχισμένη και θα σε κρατήσει υγιή.

Τελευταία τροποποίηση στις 29.01.2023 - 21:58