Τα είδη φίλων που κάθε γυναίκα θα έπρεπε να έχει

22.08.2019
Τα είδη φίλων που κάθε γυναίκα θα έπρεπε να έχει
Έχεις δίπλα του τα σωστά άτομα;

Για πολλούς, η δημιουργία και η διατήρηση φιλίων στα εφηβικά και τα φοιτητικά χρόνια είναι πολύ εύκολο. Ωστόσο, καθώς μεγαλώνουμε και οι προτεραιότητες και η ζωή μας αλλάζει και εξελίσσεται, το ίδιο συμβαίνει και με αυτές τις σχέσεις. Για την ακρίβεια, οι τύποι φιλίας που έχεις, καθώς πλησιάζεις τα 30 ή τα 40, πιθανότατα θα αλλάξουν δραματικά. Και οι ειδικοί λένε ότι αυτό δεν είναι μόνο φυσιολογικό, αλλά και απαραίτητο.

Δες και αυτό: 5 τρόποι να κάνεις τους άλλους να σε ακούν όταν μιλάς

Ναι, η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα που σας έφερναν κοντά στην εφηβεία και τα φοιτητικά χρόνια - το σχολείο, το πανεπιστήμιο, η πρακτική εξάσκηση - πιθανότατα θα αλλάξουν ή θα εξαφανιστούν εντελώς. Με τη σειρά τους, τα κοινά που σε συνδέουν με μερικούς ανθρώπους θα φύγουν και αν δεν έχεις τίποτα άλλο κοινό, αυτή η φιλία θα έχει λίγα "καύσιμα" για να συνεχίσει.

Επιπλέον, η προσωπική εξέλιξη που αντιμετωπίζεις καθώς μπαίνεις στα 30 και τα 40 θα οδηγήσει πιθανώς σε αλλαγή στις ανάγκες φιλίας. "Έχουμε λιγότερο ελεύθερο χρόνο και δεν θέλουμε να το χάνουμε με φίλους που δεν είναι αξιόπιστοι ή δεν μπορούν να μας δώσουν αυτό που χρειαζόμαστε ή θέλουμε", λέει η θεραπεύτρια Nicole Sbordone. "Γινόμαστε πιο επιλεκτικοί με τους φίλους μας και θέλουμε βαθύτερες συνδέσεις και όχι επιφανειακές. Πιστεύω επίσης ότι προτιμούμε την ποιότητα πέρα ​​από την ποσότητα στις φιλίες μας καθώς γερνάμε".

Αυτό το είδες; Αυτές είναι τρεις παγκοσμίως πιο απωθητικές συνήθειες, σύμφωνα με την επιστήμη

Δες παρακάτω τα είδη φίλων που κάθε γυναίκα χρειάζεται να έχει στα 30, τα 40 και τα μετέπειτα χρόνια της:

Αξιόπιστοι φίλοι
Καθώς ωριμάζεις, ο ελεύθερος χρόνος και η ενέργειά σου γίνονται πιο περιορισμένοι. Θα παρατηρήσεις ότι μαζί με την ενέργεια και τον ελέυθερο χρόνο, μαζί θα περιοριστεί και η υπομονή σου για τους αναξιόπιστους φίλους. "Οι γυναίκες στα 20 και στις αρχές των 30 τους ανέχονται λίγο περισσότερο τους φίλους που δεν είναι εκεί για αυτούς με συνέπεια", λέει η Carolyn Birsky, πιστοποιημένη life coach.

Καθώς εξελίσσεσαι και αναπτύσσεται η καριέρα και η ζωή σου, η υπομονή σου για τα αναξιόπιστα άτομα πιθανότατα θα μειωθεί. "Θα πρέπει να αποφύγεις εκείνους που δεν σου παρέχουν αυτά που χρειάζεσαι ή θέλεις σε μια φιλία."

Διάβασε επίσης: 11 αναπόφευκτες αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σου από τα 20 μέχρι τα 50 σου χρόνια

Φίλοι με ουσία
Καθώς μεγαλώνεις, οι στενές σου φιλίες θα είναι πιθανότατα λιγότερες, κυρίως λόγω του ότι δε θα έχεις χρόνο για επιφανειακούς φίλους. "Νομίζω ότι καθώς οι συνθήκες της ζωής σου αρχίζουν να αλλάζουν, οι σχέσεις σου με τους ανθρώπους μπαίνουν σε διαφορετικό επίπεδο", λέει η Birsky. "Οι φιλίες που είχες στο πανεπιστήμιο θα αρχίσουν να καταρρέουν, καθώς χρειάζεσαι μια βαθύτερη και πιο ουσιαστική σχέση."

Η Birsky τονίζει ότι αυτές οι ελαφρύτερες, κοινωνικές φιλίες μπορούν ακόμα να εξυπηρετούν το σκοπό τους στις δεκαετίες των '30 και '40, αλλά η συχνότητα στην οποία σε εξυπηρετούν θα μειωθεί. "Νομίζω ότι αυτοί οι φίλοι είναι καλοί για να ξεχαστείς και να περάσεις καλά, αλλά δε θα υπάρχει λόγος να επενδύσεις σε αυτές".

Οι....μαζορέτες
Καθώς μεγαλώνεις, οι θρίαμβοι αλλά και τα εμπόδια όχι μόνο θα συμβούν, αλλά θα είναι και περισσότερα. Είναι σημαντικό να έχεις κοντά σου φίλους που θα σε ενθαρρύνουν και θα σε παρηγορήσουν σε αυτές τις στιγμές - ακόμα κι αν δεν τους το ζητήσεις.

"Θα αρχίσεις να ενδιαφέρεσαι περισσότερο για ανθρώπους που είναι πιο αξιόπιστοι και δείχνουν ενεργά ότι ενδιαφέρονται", λέει η Birsky. Από την άλλη, θα πρέπει να μειωθεί η ανάγκη και η ανεκτικότητά σου για τα πιο επιφανειακά άτομα και τους "φίλους" που δεν σε ενθαρρύνουν.