Σκέφτεσαι να μεταναστεύσεις; Αυτές είναι οι 10 καλύτερες χώρες του κόσμου για να ζήσεις

18.08.2019
Σκέφτεσαι να μεταναστεύσεις; Αυτές είναι οι 10 καλύτερες χώρες του κόσμου για να ζήσεις
Μια νέα μελέτη αποκάλυψε τις καλύτερες (και τις χειρότερες) χώρες για να ζήσεις ως γυναίκα και έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Δείκτης Βιωσιμότητας των Γυναικών για το 2019, ο οποίος συντάχθηκε από την Nestpick, ανέλυσε πάνω από 100 χώρες και εξέτασε διάφορους παράγοντες που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή των γυναικών. Αυτοί οι παράγοντες περιελάμβαναν τα ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας, τη διάκριση στις αμοιβές μεταξύ των δύο φύλων, τη δυνατότητα πρόσβασης σε είδη γυναικείας υγιεινής, καθώς και το συνολικό προσδόκιμο ζωής των γυναικών.

Διάβασε επίσης: Ανάδρομος Ερμής: 3 τρόποι για να ξεπεράσεις τα προβλήματα που δημιουργεί στις σχέσεις

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά τα στοιχεία, η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Νορβηγία είναι η καλύτερη χώρα για να ζήσουν οι γυναίκες χάρη στο υψηλό βιοτικό επίπεδο και τη ισχυρή νομοθεσία της χώρας σε θέματα ισότητας. Έχει επίσης διαφορά μισθού μεταξύ των φύλων 7,1%, η οποία, είναι μικρότερη από άλλες χώρες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nestpick, Ömer Kücükdere, δήλωσε: «Με όλο και περισσότερες γυναίκες να μετακινούνται στο εξωτερικό πιο πολύ από ποτέ, θέλαμε να δημιουργήσουμε μια πηγή στοιχείων που θα βοηθούσε τις γυναίκες να κατανοήσουν καλύτερα την ουσιαστική ποιότητα ζωής σε διάφορες χώρες του κόσμου».

Στο άλλο άκρο της λίστας, η μελέτη διαπίστωσε ότι η Νιγηρία είναι η χειρότερη χώρα για να ζήσει μια γυναίκα, ενώ ακολουθούν από κοντά η Αιθιοπία και το Πακιστάν.

Διάβασε και αυτό: Ξέρεις τι ακριβώς γιορτάζουμε την Ημέρα της Γυναίκας;

Σύμφωνα με την έρευνα αυτές είναι οι 10 καλύτερες χώρες για να ζήσει μια γυναίκα:

  1. Νορβηγία
  2. Σουηδία
  3. Καναδάς
  4. Φινλανδία
  5. Ισλανδία
  6. Δανία
  7. Ιρλανδία
  8. Σλοβενία
  9. Αυστρία
  10. Εσθονία