Επίσκεψη σε φίλους: 6 άβολες στιγμές που μπορεί να φέρουν όλους σε δύσκολη θέση

09.11.2018
Επίσκεψη σε φίλους: 6 άβολες στιγμές που μπορεί να φέρουν όλους σε δύσκολη θέση
Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες!!

Όσο και να το καλοσκεφτείς κανενός το σπίτι δεν είναι τέλειο. Όλοι έχουμε τα τρεξίματα και τις δουλειές μας και πολλές φορές λόγω των καθημερινών μας υποχρεώσεων, οι δουλειές στο σπίτι θέλοντας και μη μένουν πίσω. Και μπορεί μερικά πεταμένα ρούχα στην πραγματικότητα να μην ενοχλούν κανέναν αλλά οι ειδικοί βλέπουν και επισημαίνουν ποια πράγματα πρέπει να αποφεύγουμε ειδικά αν περιμένουμε φίλους στο σπίτι μας.

Ας δούμε τον κατάλογο που έφτιαξε τo goodhousekeeping.com με εξομολογήσεις αναγνωστών του από δυσάρεστες εμπειρίες που είχαν σε σπίτια φίλων τους, ώστες να... έχουμε τον νου μας πριν χτυπήσει το κουδούνι!

Διάβασε επίσης: Ξαφνικοί επισκέπτες; 6 ιδέες για συγύρισμα εξπρές

1. Τα κατοικίδια ζώα είναι κυριολεκτικά παντού.

Μπορεί να μην ξέρεις τι κάνουν τα κατοικίδια σου όταν δεν είσαι εκεί, αλλά όταν είσαι μαζί τους, πρόσεξε πού περπατούν. Αν παρατηρήσεις ότι πηδούν παντού ειδικά οι γάτες, σταμάτησέ τα το συντομότερο δυνατόν. «Το βρίσκω τρομακτικό όταν τα ζώα περπατάνε στον πάγκο της κουζίνας», λέει η ειδικός στις δημόσιες σχέσεις Catherine Fahy Green από το Drink PR. Ακόμα κι αν εσένα δεν σε πειράζει, οι επισκέπτες πιθανότατα δεν θέλουν να τρώνε από εκεί που πατούσαν τα βρώμικα πόδια ενός κατοικίδιου ζώου.

2. Τα έπιπλα καλύπτονται με τις τρίχες των κατοικιδίων

Σε συνέχεια της προηγούμενης σκέψης, εάν δεν μπορείς να καθίσεις στον καναπέ χωρίς να πρέπει πρώτα να τον καθαρίσεις με το ρολό για τις τρίχες, τότε έχεις ένα σοβαρό πρόβλημα. «Ακόμη και αν το κατοικίδιο ζώο σου είναι καθαρό, ακόμα κι αν το σπίτι σου είναι καθαρό, οι τρίχες των ζώων θα κάνουν τους επισκέπτες να αισθάνονται ότι το σπίτι σου είναι βρώμικο και ότι δεν θα μπορούν απλά να χαλαρώσουν, από το φόβο μη λερωθούν», εξηγεί η Emily McCrary από το House Method. Πριν ανοίξεις την πόρτα στους επισκέπτες, καθάρισε τα έπιπλά σου - και καλύτερα, δοκίμασε να κρατήσεις τα κατοικίδια σε άλλο δωμάτιο.

Διάβασε κι αυτό: 7 σημεία του σπιτιού που είναι πιο βρώμικα απ' ότι νομίζεις

3. Υπάρχουν βρώμικα πιάτα μέχρι πάνω στον νεροχύτη

Εντάξει... Πάντα προσπαθείς να καθαρίσεις την κουζίνα μετά από κάθε γεύμα, αλλά μερικές φορές δεν προλαβαίνεις και τα πιάτα συσσωρεύονται. Και πολλά από αυτά μπορεί να έχουν και κολλημένο φαγητό επάνω τους. Εκτός ότι είναι αηδιαστικό είναι και ανθυγιεινό καθώς αποτελεί εστία συγκέντρωσης διαφόρων εντόμων!!! Η εικόνα αυτή δεν είναι όμορφη ούτε για τον ιδιοκτήτη της κουζίνας, πόσο μάλλον για τους καλεσμένους του.

4. Η αλληλογραφία σου δεν είναι καθόλου οργανωμένη.

Εντάξει, δεν σου λέμε να ξεκινήσεις την κωδικοποίηση των χρωμάτων σε όλα τα υπάρχοντα, αλλά μερικοί φάκελοι σίγουρα θα σε βοηθήσουν. «Από την στοίβα των χάρτινων πύργων στην κουζίνα ή στα συρτάρια που έχουν τιγκάρει, το οπτικό χάος σε κάνει να δυσανασχετείς μέσα στο ίδιο σου το σπίτι», λέει η ειδικός της οργάνωσης Rachel Rosenthal.

Διάβασε επίσης: 3 εύκολα tips για να μην μυρίζουν τα σκουπίδια

5. Το μπάνιο δεν είναι καθαρό

Δεν χρειάζονται εξηγήσεις εδώ... Κοινή λογική μόνο! Είναι αδιανόητο να έχεις προσκαλέσει κόσμο στο σπίτι σου και να μην έχεις φροντίσει να είναι καθαρό το μπάνιο σου! «Το σαλόνι μπορεί να είναι καθαρό αλλά ο διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες» λέει ο εμπειρογνώμονας υγείας και ευεξίας, Caleb Beck.

6. Υπάρχουν βρώμικα ρούχα στο σαλόνι

Είναι λογικό ότι ένα από τα πρώτα πράγματα που θες να κάνεις μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά είναι να φορέσεις άνετα ρούχα. Αλλά όταν βγάλεις τα ρούχα, βεβαιώσου ότι δεν τα πέταξες στο μπράτσο του καναπέ, ειδικά αν έχεις φίλους ή οικογένεια που έρχονται για δείπνο. «Όταν έρχομαι σπίτι μου θέλω να βγάλω αμέσως το σουτιέν μου. Μια μέρα που η φίλη μου ήρθε χωρίς να με ενημερώσει, έβλεπε παντού τα σουτιέν μου - στο ράφι των παλτών, στο ράφι του μπάνιου και ο κατάλογος συνεχίζεται », λέει η συγγραφέας Melissa Meade. Ε... δεν είναι όμορφο να συμβεί αυτό!!!

Νικολέτα Μακρή