Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός μας κάνει πιο ευτυχισμένους - Ιδού γιατί

22.11.2019
Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός μας κάνει πιο ευτυχισμένους - Ιδού γιατί
Εσύ ακόμη περιμένεις;

Εάν η οικογένεια σου στόλιζε, παραδοσιακά, το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας μόλις έμπαινε ο Νοέμβριος, μάλλον ήσουν από τις τυχερές. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η διακόσμηση των Χριστουγέννων μπορεί να σε κάνει πιο ευτυχισμένη, για αυτό ίσως να θελήσεις να φέρεις λίγο πιο γρήγορα από την αποθήκη όλες τις κούτες με τα στολίδια και τους Άγιους Βασίληδες.

Διάβασε επίσης: Χριστουγεννιάτικα στολίδια γεμάτα αλκοόλ; Το απόλυτο holiday trend

«Σε έναν κόσμο γεμάτο άγχος και πίεση, οι άνθρωποι θέλουν να συνδεθούν με πράγματα που τους κάνουν ευτυχισμένους και οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί φέρνουν στο νου τα έντονα συναισθήματα της παιδικής ηλικίας», δήλωσε ο ψυχολόγος Steve McKeown στο Unilad. «Τα στολίδια είναι απλά μια στήριγμα ή ένα μονοπάτι για αυτά τα μαγικά συναισθήματα του παλιού παιδικού μας ενθουσιασμού, οπότε η τοποθέτηση αυτών των χριστουγεννιάτικων στολιδιών επεκτείνει από νωρίς τον ενθουσιασμό». Αυτό πράγματι φαίνεται αρκετά λογικό.

Δες κι αυτό: Φτιάξε μόνη χριστουγεννιάτικα στολίδια και... διάθεση!

Η ψυχοθεραπεύτρια Amy Molin συμφώνησε, εξηγώντας ότι οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί μπορούν να πάνε πίσω το μυαλό σου. «Η νοσταλγία βοηθά τους ανθρώπους να συνδεθούν με το προσωπικό τους παρελθόν και τους βοηθά να κατανοήσουν την ταυτότητά τους. Για πολλούς, η τοποθέτηση των χριστουγεννιάτικων στολιδιών από νωρίς, είναι ένας τρόπος για να επανασυνδεθούν με την παιδική τους ηλικία». Λέει επίσης ότι μπορεί να βοηθήσει εκείνους που έχασαν κάποιον να αισθάνονται πιο κοντά στο αγαπημένο τους πρόσωπο, προσθέτοντας ότι «η διακόσμηση από νωρίς μπορεί να τους βοηθήσει να αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι με αυτό το άτομο».

Ξεκίνα να στολίζεις λοιπόν. Το "νωρίς" είναι πολύ σχετικό!

Νικολέτα Μακρή