Πώς να σταματήσεις να τεμπελιάζεις

02.12.2018
Πώς να σταματήσεις να τεμπελιάζεις
Ένας ειδικός ψυχολόγος μοιράζεται τo μυστικό για να νικήσεις τη βαρεμάρα και να αναλάβεις δράση

Μερικές φορές, όσο κι αν θέλουμε η κάθε μέρα μας να είναι παραγωγική, η αναβλητικότητα μας κερδίζει και δε ξέρουμε τι βήματα να κάνουμε για να την υπερνικήσουμε και να καταφέρουμε τους στόχους μας. Ποιες είναι λοιπόν οι κινήσεις-κλειδιά για να πετύχουμε; Ο ειδικός ψυχολόγος Dr. Jonathan Fade αποκαλύπτει τα δικά του αποτελεσματικά τρικ.

Διάβασε επίσης: Τα βασικά χαρακτηριστικά των συμπαθητικών ανθρώπων

"Μερικές φορές, αποφεύγουμε τα πράγματα. Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι πράγματα που δε μας είναι ευχάριστα. Ο εγκέφαλος μας μας λέει να τα παρατήσουμε, και αυτό που συνήθως λέω στους πελάτες αλλά και στους ανθρώπους γενικά, είναι να μιλήσουν πίσω στο μυαλό τους. Όταν νιώουμε πως ο εγκέφαλος μας λέει πράγματα όπως 'αρκετά' ή 'δεν αντέχω άλλο΄, χρειαζόμαστε μια τεχνική που θα μας βοηθήσει να το αντιμετωπίσουμε", λέει ο ίδιος.

"Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι αυτό που κάνουν οι αθλητές, να χωρίσουμε δηλαδή τους στόχους και τις δουλειές μας σε μικρά κομμάτια. Μπορείς να δοκιμάσεις να πεις στον εαυτό σου 'Ας δω τι θα γίνει αν συνεχίσω να γυμνάζομαι για δέκα ακόμα λεπτά. Είτε πρόκειται για μια εσωτερική φωνή που μας λέει να τα παρατήσουμε, είτε υπάρχουν εξωτερικοί παράγοντες, όπως η κριτική κάποιου άλλου, αν έχουμε ήδη ένα έτοιμο σχέδιο θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα." συμπληρώνει ο Fade.

Αξίζει τον κόπο!