Το μυστικό που έσωσε τα 12 εγκλωβισμένα παιδιά στην Ταϊλάνδη, θα σώσει κι εσένα!

11.07.2018
Το μυστικό που έσωσε τα 12 εγκλωβισμένα παιδιά στην Ταϊλάνδη, θα σώσει κι εσένα!
Όλα όσα έχεις ακούσει για τον διαλογισμό, είναι αληθινά! Να πώς θα το κάνεις και εσύ

Μια ιστορία που συγκλόνησε τον κόσμο. Ύσταρα από δύο εβδομάδες περιπέτειας και 6 ημέρες διασωστικών επιχειρήσεων, χτες το απόγευμα διασώθηκε και το τελευταίο παιδί από την σπηλιά στην Ταϊλάνδη, αλλά και ο προπονητής τους.

Όταν πριν από μία εβδομάδα η ομάδα ανακαλύφθηκε από Βρετανούς δύτες, κυκλοφόρησε στα media της χώρας ένα βίντεο που έκανε εντύπωση: τα παιδιά ήρεμα και ήσυχα, χαιρετούν τους δύτες και τους ευχαριστούν για τη βοήθειά τους. Όχι ακριβώς η σκηνή διασωσής που θα περίμενες να δεις, έτσι;

Σήμερα το μυστικό που έσωσε την παιδική ποδοσφαιρική ομάδα αλλά και τον προπονητή τους, αποκαλύπτεται και πρόκειται για μια πρακτική που εξασκείται χιλιάδες χρόνια και που σίγουρα έχεις ακούσει: τον διαλογισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προπονητής των παιδιών, ο Ekapol Chanthawong είχε εκπαιδευτεί στο διαλογισμό για μια δεκαετία ως Βουδιστής μοναχός, πριν να ξεκινήσει την καριέρα του στο ποδόσφαιρο. Έτσι όταν η ομάδα του εγκλωβίστηκε στη σπηλιά, έμαθε στα αγόρια, ετών 11 εώς 16, να διαλογίζονται προκειμένου να παραμείνουν όλοι ψύχραιμοι αλλά και να κάνουν οικονομία στο οξυγόνο και τις προμήθειές τους.

Ο Ekapol, ακολουθώντας μια διαδεδομένη για την κουλτούρα του πρακτική, μπήκε σε βουδιστικό μοναστήρι στην ηλικία των 12 ετών, αφότου έμεινε ορφανός. Όταν μετά από 10 χρόνια, βγήκε από το μοναστήρι για να φροντίσει την άρρωστη γιαγιά του, προσλήφθηκε ως προπονητής ποδοσφαίρου στην παιδική ομάδα, και δεν επέστρεψε στην παλιά του ζωή.

Όσα είχε όμως μάθει για τις ευεργετικές ιδιότητες του διαλογισμού σε στιγμές κρίσης, κατέληξαν να σώσουν τον ίδιο αλλά και ολόκληρη την ομάδα του!

Για να ξεκινήσεις και εσύ ακολούθησε τα παρακάτω βήματα. Μόλις 15 λεπτά, αρκούν!

1. Κάθισε κάτω, σε ένα ήσυχο δωμάτιο, σε άνετη θέση και με την πλάτη σου στον τοίχο. Αν χρειάζεται σκεπάσου με μία κουβέρτα.

2. Κλείσε τα μάτια σου και συγκέντρωσε την προσοχή σου στην αναπνοή σου.

3. Παρατήρησε την εισπνοή και την εκπνοή σου χωρίς να την ελέγχεις ή να την καθοδηγείς.

4. Κάθε φορά που μια σκέψη έρχεται στο μυαλό σου, παρατήρησέ την και άστην να φύγει, χωρίς να την αφήνεις να σε παρασύρει- επίστρεψε την προσοχή σου στην αναπνοή.

5. Επιδίωξε να ξεκινήσεις από 5 λεπτά (βάλε ξυπνητήρι) και σταδιακά χτίσε τη διάρκεια σε 15 λεπτά ή παραπάνω.