Το instagram βάζει τέλος στα φίλτρα που κάνουν «πλαστική χειρουργική» στο πρόσωπο σου | κοσμικα , viral | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΙΚΑ / VIRAL
8:26
26/10/2019

Το instagram βάζει τέλος στα φίλτρα που κάνουν «πλαστική χειρουργική» στο πρόσωπο σου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Λοιπόν, σαν να φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να πεις αντίο σε εκείνα τα φίλτρα προσώπου του Instagram που επέλεγες για να σε δείχνουν με πιο γεμάτα χείλη και με πιο λεπτή μύτη. Σε μια προσπάθεια να δοθεί προτεραιότητα στo να αισθάνονται καλύτερα οι χρήστες, η πλατφόρμα των κοινωνικών μέσων θα ξεφορτωθεί σύντομα όλα τα φίλτρα με τα εφέ «πλαστικής χειρουργικής».

Την περασμένη εβδομάδα, η Spark AR, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τα φίλτρα προσώπου του Instagram, ανακοίνωσε με μια ανάρτηση στο Facebook της, ότι η πλατφόρμα θα αφαιρέσει «όλα τα εφέ που σχετίζονται με την πλαστική χειρουργική» από την Gallery Instagram Effect, ενώ θα σταματήσει την έγκριση τυχόν νέων αποτελεσμάτων στη συγκεκριμένη κατηγορία. Όχι, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχεις πλέον πρόσβαση σε φίλτρα που θα σε μετατρέπουν σε κουτάβι ή θα σου χαρίζουν μεγάλες βλεφαρίδες. Αντ 'αυτού, αυτή η αλλαγή πολιτικής θα καταργήσει φίλτρα προσώπου που έχουν δημιουργηθεί από χρήστες, όπως το δημοφιλές φίλτρο «Plastica», το οποίο σου σηκώνει τα φρύδια και ενισχύει τα χείλη ή το «Fix Me», το όποιο φίλτρο έχει ήδη διαγραφεί αλλά επέλεγες με πένα ποια σημεία θα σηκώσεις (lift) και ποια θα διορθώσεις (fix me).

«Θέλουμε τα εφέ Spark AR να είναι μια θετική εμπειρία», γράφει το ποστ, «και επαναξιολογούμε τις υπάρχουσες πολιτικές μας που σχετίζονται με την ευημερία των χρηστών».

Διάβασε επίσης: Κάνε ξεκαθάρισμα στο Instagram προφίλ σου με αυτά τα 3 βήματα

Αυτό δεν είναι το πρώτο βήμα που κάνει το Instagram σε μια προσπάθεια να δείξει έμπρακτα τη δέσμευσή του ως προς την ψυχική υγεία των χρηστών. Μόλις τον περασμένο μήνα, η δημοφιλής πλατφόρμα εφάρμοσε νέους περιορισμούς για δημοσιεύσεις που προωθούσαν προϊόντα απώλειας βάρους και καλλυντικές διαδικασίες. (Το Instagram είχε ένα μεγαλύτερο πρόβλημα με το τελευταίο καθώς το 2017, ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα σημαντικό μέρος των δημοσιεύσεων που διαφημίζαν βίντεο ή ποστ πλαστικής χειρουργικής δεν δημοσιεύονταν από τους ίδιους τους πιστοποιημένους πλαστικούς χειρουργούς).

Παρόλο που η αλλαγή πολιτικής για το φίλτρο προσώπου φαίνεται προς μια σωστή κατεύθυνση, ορισμένοι χρήστες δεν ενθουσιάστηκαν με αυτήν. «Omggg μας αφήνει μόνες», σχολίασε μία γυναίκα στο Facebook της Spark AR, συμπληρώνοντας «Και δώστε πίσω αυτό που ζητάμε!».

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ