Υγρα... σημαντικόοο!!! | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
7:33
15/7/2012

Υγρα... σημαντικόοο!!!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Σοφια

Τι χρώμα και πως πρεπει να είναι τα υγρα μιας γυναίκας κ συμφωνα με αυτα πως μπορούμε να καταλάβουμε αν έχουμε παθει κάτι;

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία γεια σου... Διαβάσω πάντα την στηλη κ είναι τελεια μπράβο... Ευτυχώς που υπάρχεις κ εσυ... Θελω κ εγω να σε ρωτήσω κατι... Τι χρώμα και πως πρεπει να είναι τα υγρα μιας γυναίκας κ συμφωνα με αυτα πως μπορούμε να καταλάβουμε αν έχουμε παθει κάτι στην περιοχή μας; Απάντησε μουυυ!!!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Σοφάκι μου σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και ελπίζω να σε ικανοποιήσω ακόμα μια φορά με την απάντηση μου. Γενικώς να ξέρεις ότι μια υγιής γυναίκα κανονικά δεν πρέπει να έχει καθόλου υγρά, δηλαδή να μην βλέπει λεκέδες στο εσώρουχο της, ακόμη κι αν νιώθει κάπως υγρή στο άγγιγμα την μικρή της περιοχή.

Αυτή η φυσιολογική "υγρασία" του αιδοίου που αλλάζει λίγο σε σύσταση ανάλογα με τη φάση του κύκλου στην οποία βρισκόμαστε αλλά και με τον βαθμό διέγερσης που νιώθουμε, είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγεία του κόλπου και είναι διάφανη, διαυγής, άχρωμη και σχετικά άοσμη (έχει δηλαδή την προσωπική σου μυρωδιά, αλλά χωρίς να είναι ούτε ιδιαίτερα έντονη, ούτε δυσάρεστη).

Κατά τη διάρκεια της ερωτικής διέγερσης η υγρασία αυτή αυξάνεται ώστε να διευκολύνει τη διείσδυση του πέους, αλλά αμέσως μετά τη σεξουαλική πράξη επανέρχεται στην προηγούμενη κατάσταση.

Δυο-τρεις ημέρες πριν την ωορρηξία, η σύσταση αυτών των υγρών -είτε είμαστε σε φάση διέγερσης είτε όχι- γίνεται κάπως πιο πηχτή και ελαστική, σαν το ασπράδι του άψητου αυγού φαντάσου κι αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως ένδειξη για τις γόνιμες μέρες σου (αν και δεν θα σου την πρότεινα ως αντισυλληπτική μέθοδο). Για να καταλάβεις τη διαφορά, αρκεί να βάλεις τον δείχτη σου λίγο μέσα στον κόλπο, να ενώσεις τον δείχτη με τον αντίχειρα και μετά να απομακρύνεις λίγο τα δάχτυλα σου: αν το υγρό σχηματίζει ένα νήμα ανάμεσα στα δύο δάχτυλα, τότε θα ξέρεις ότι είσαι σε γόνιμη φάση.

Τώρα, μπορεί κάποιες φορές να παρατηρήσεις ότι έχεις λίγο περισσότερα υγρά λευκής απόχρωσης, ιδιαίτερα τις μέρες πριν την περίοδο, αλλά για να πεις ότι είναι φυσιολογικά θα πρέπει να μην σε ενοχλούν καθόλου, ούτε από πλευράς ποσότητας, ούτε από πλευράς φαγούρας, τσουξίματος κ.λπ. και να μην αλλάζουν τον τρόπο που αισθάνεσαι κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης ή του αυνανισμού, αλλά και να έχουν εξαφανιστεί εντελώς μετά τη λήξη της περιόδου σου.

Αν πάλι δεις άφθονα, λευκά υγρά που τείνουν να αυξάνονται και συνοδεύονται από φαγούρα, ή και τσούξιμο κατά την ούρηση, ενώ ταυτόχρονα νιώθεις κάπως "στεγνή" στη διάρκεια του σεξ, τότε κάτι δεν πάει καλά και μάλλον έχεις μολυνθεί από μύκητες ή χλαμύδια.

Το ίδιο ανησυχητικά σημάδια για μόλυνση είναι κάθε υγρό που θα δεις που δεν ανταποκρίνεται στην περιγραφή που έκανα στην αρχή, ανεξάρτητα από το αν έχεις άλλες ενοχλήσεις ή όχι. Πιο συγκεκριμένα, τα κιτρινοπράσινα ή γκρίζα υγρά θα πρέπει να σε βάλουν σε υποψία για τριχομονάδες -ιδιαίτερα αν αφρίζουν κάπως- εκείνα που είναι κάπως ροζ-πορτοκαλί και έχουν έντονη, δυσάρεστη μυρωδιά ψαριού και αυξάνονται μετά τη σεξουαλική επαφή, δείχνουν γκαρντνερέλα, ενώ εκείνα που είναι θαμπά, συνήθως σημαίνουν γονόρροια.

Τέλος, τα άφθονα, υδαρή (σαν νερό) υγρά θα σε κάνουν να σκεφτείς τον έρπη, ακόμα κι αν δεν βλέπεις τις χαρακτηριστικές φουσκάλες, αφού μπορεί να βρίσκονται, εσωτερικά μέσα στον κόλπο, ενώ οι κίτρινες εκκρίσεις που μοιάζουν με πύον δείχνουν κάποια φλεγμονή στην ευρύτερη πυελική χώρα και συνήθως συνοδεύονται από πόνο χαμηλά στην κοιλιά και πυρετό.

Συνοψίζοντας, οποιεσδήποτε εκκρίσεις δεις να λερώνουν το εσώρουχο σου ή σου δημιουργούν την ανάγκη να χρησιμοποιήσεις σερβιετάκι, ενώ διαρκούν για περισσότερο από 3-4 μέρες, δείχνουν πως κάτι δεν πάει καλά, είτε συνοδεύονται από άλλα συμπτώματα (τσούξιμο, πόνο, φαγούρα) , είτε όχι.

Ωστόσο, παρότι μπορεί ως τώρα να έχεις αποκτήσει μια ιδέα για τα διάφορα είδη υγρών, αν υποψιάζεσαι ότι έχεις προσβληθεί από κάποια μόλυνση επιβάλλεται να κάνεις πάντα καλλιέργεια κολπικού υγρού και να ζητάς θεραπεία από τον γυναικολόγο σου, γιατί κάποιες από τις μολύνσεις αυτές μπορεί να συνυπάρχουν με άλλες και να χρειάζονται συνδυαστική αντιμετώπιση.

Επίσης, πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχουν μολύνσεις (όπως τα χλαμύδια, ή η γονόρροια) που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν δίνουν καθόλου συμπτώματα, αλλά μπορεί να καταστρέψουν το αναπαραγωγικό σου σύστημα, γι' αυτό είναι έξυπνο εφόσον έχεις ξεκινήσει τη σεξουαλική ζωή για περισσότερο από δύο χρόνια, να βάλεις στο πρόγραμμα σου τον ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο σε συνδυασμό με πλήρες Παπ-τεστ, ώστε ακόμη κι αν συμβαίνει κάτι να το προλάβεις και να το θεραπεύσεις.

Γιατί αυτό που πρέπει να θυμάσαι πάνω απ' όλα είναι ότι αυτές οι καταστάσεις θεραπεύονται χωρίς να σου αφήσουν άλλα προβλήματα κι ότι όσο πιο γρήγορα τις εντοπίσεις, τόσο πιο γρήγορα θα απαλλαγείς από αυτές με την κατάλληλη αγωγή.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ