χάπι έκτρωσης | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
19:46
26/11/2010

χάπι έκτρωσης

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
μπερδεμενη
Δεν είμαι σίγουρη για το αν είμαι έγκυος, μπορώ να πάρω το χάπι της έκτρωσης;

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Γειά σου θεία Λουκία, δεν είμαι σίγουρη για το αν είμαι έγκυος, μπορώ να πάρω το χάπι της έκτρωσης; Απάντησε μου.


Κι εγώ δεν είμαι σίγουρη αν εννοείς το "χάπι της άμβλωσης" ή το "χάπι της επόμενης μέρας" κι αυτό έχει τεράστια σημασία. Γιατί αν πράγματι είσαι έγκυος, το "χάπι της επόμενης μέρας" και δεν θα κάνει καμιά διαφορά, ενώ το "χάπι της άμβλωσης" χορηγείται μόνο με συνταγή γιατρού και μόνο υπό στενή ιατρική παρακολούθηση.

Άρα, αν έχεις ήδη καθυστέρηση, κάνε πρώτα ένα σπιτικό τεστ εγκυμοσύνης για μάθεις πού βρίσκεσαι και σε κάθε περίπτωση, το καλύτερο θα ήταν ν' απευθυνθείς είτε στον γιατρό σου, είτε στο γυναικολογικό τμήμα κάποιου εφημερεύοντος νοσοκομείου όπου θα σου δώσουν τις σωστές κατευθύνσεις.

Απλά για να ξέρεις τη διαφορά, το "χάπι της επόμενης μέρας" χρησιμοποιείται από τη στιγμή που είχες μια ελεύθερη επαφή (χωρίς προφύλαξη), η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, μέχρι και τρεις μέρες (72 ώρες)αργότερα και λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί το αντισυλληπτικό χάπι, αποτρέποντας την ωορρηξία. Θεωρείται ασφαλές, αλλά σίγουρα χρειάζεται την προηγούμενη έγκριση του γιατρού σου για να το πάρεις. 

Το "χάπι της άμβλωσης" (γνωστό και με τον κωδικό RU-486) χορηγείται μόνο σε εξακριβωμένη εγκυμοσύνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι και 9 εβδομάδες (63 μέρες) μετά την τελευταία περίοδο της γυναίκας. Γενικώς, θεωρείται ασφαλές, αλλά επειδή μπορεί να είσαι αλλεργική σ' αυτό, μπορεί να μην δουλέψει ή να μην γίνει ολοκληρωμένη αποβολή του εμβρύου, πάλι χρειάζεσαι οπωσδήποτε την συνεργασία με γιατρό.

Περιττό να σου υπενθυμίσω εδώ την αξία της έγκαιρης αντισύλληψης. Ελπίζω ότι η αγωνία που έχεις αυτή τη στιγμή να σου βάλει μυαλό για το μέλλον.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ