Το χάπι της επόμενης μέρας | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
13:46
2/6/2011

Το χάπι της επόμενης μέρας

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Sos

Χρειάστηκε να πάρω το χάπι της επόμενης μέρας! Το πήρα μέσα σε 24 ώρες. Απ' όσο ξέρω με τη λήψη έχεις κάποιο αίμα. Εγώ 4 μέρες μετά και δεν έχω τίποτα.

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία, σε παρακαλώ απάντησε μου... Χρειάστηκε να πάρω το χάπι της επόμενης μέρας! Το πήρα μέσα σε 24 ώρες. Απ' όσο ξέρω με τη λήψη έχεις κάποιο αίμα. Εγώ 4 μέρες μετά και δεν έχω τίποτα. Τι να κάνω; Πρέπει ν' ανησυχώ;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook 

Όχι, δεν χρειάζεται ν' ανησυχείς. Μάλλον έχεις μπερδέψει το χάπι της επόμενης μέρας με το χάπι της έκτρωσης. Με το χάπι της επόμενης μέρας δεν έχεις τέτοια συμπτώματα.

Η περίοδος σου θα έρθει κανονικά, ή το πολύ 4-5 μέρες νωρίτερα ή αργότερα. Αν τότε έχεις καθυστέρηση, κάνε ένα τεστ εγκυμοσύνης για να αποκλείσεις το ενδεχόμενο να έχεις μείνει έγκυος. Ωστόσο, δεδομένου ότι έδρασες γρήγορα κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να έχει συμβεί.

Το χάπι της επόμενης μέρας θεωρείται αποτελεσματικό όταν ληφθεί μέσα στις πρώτες τρεις μέρες από την ελεύθερη επαφή. Συγκεκριμένα, μέσα στο πρώτο 24ωρο θεωρείται 95% αποτελεσματικό, τη δεύτερη μέρα 85%, ενώ την τρίτη μόλις 58%.

Βέβαια, να ξέρεις ότι πρέπει τώρα να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική, γιατί αν χρειαστεί να πάρεις και δεύτερη φορά το χάπι της επόμενης μέρας στον ίδιο έμμηνο κύκλο η αποτελεσματικότητα του μειώνεται. Γι' αυτό συνιστάται να χρησιμοποιήσεις οπωσδήποτε κάποια μορφή αντισύλληψης (π.χ. προφυλακτικό), στις επόμενες επαφές σου, αλλά και κάθε φορά από εδώ και πέρα για να μην βρεθείς ξανά σ' αυτή τη δύσκολη θέση.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ