Το νυχι-ΒΟΗΘΕΙΑ | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
18:47
9/7/2012

Το νυχι-ΒΟΗΘΕΙΑ

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Ιωαννα

Δεν πήγα ποτέ σε γιατρό γιατί οι γονείς μου δεν είχαν χρόνο, μα και επειδή μου έλεγαν οτι δεν είναι κάτι σοβαρό. Το μισό μου νύχι είναι νεκρό και κόβεται σιγά-σιγά, δεν ξέρω τι να κάνω!

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Είμαι 16 χρονών και το μεγάλο νύχι στο πόδι μου έπιασε μύκητες σύμφωνα με τα συμπτώματα που διάβασα στο ιντερνετ, δεν πήγα ποτέ σε γιατρό γιατί οι γονείς μου δεν είχαν χρόνο, μα και επειδή μου έλεγαν οτι δεν είναι κάτι σοβαρό. Με είχαν πείσει, μέχρι πρίν λίγο. Το μισό μου νύχι είναι νεκρό και κόβεται σιγά-σιγά, δεν ξέρω τι να κάνω! Είμαι μονη μου στο σπίτι και θα είμαι για τις επόμενες 4 ημέρες. Πρότεινε μου κάποια λύση, τι να κάνω; Να το αφήσω να κοπεί; Μετά πάλι απο αισθητικής πλευρας χάλια, νιωθω απαίσια μιας και είναι καλοκαίρι και θέλω να πηγαινω στην παραλία κτλπ. Σε παρακαλώ απάντησε μου σύντομα, δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ιωάννα μου, μπορεί να είναι μύκητες μπορεί και όχι, όμως σίγουρα πρέπει να δείξεις το νύχι σου σε κάποιον γιατρό και να πάρεις την κατάλληλη θεραπεία. Μέχρι τότε το καλύτερο θα ήταν να μην πειράζεις καθόλου το νύχι σου γιατί ό,τι κι αν κάνεις μπορεί να δυσκολέψει τη διάγνωση και να καθυστερήσει την ανάρρωση.

Επίσης, καλό θα ήταν να αφήσεις για λίγο στην άκρη το θέμα της αισθητικής και να φοράς πέδιλα ή σαγιονάρες που επιτρέπουν στα δάχτυλα να αναπνέουν και περιορίζουν τον κίνδυνο η όποια μόλυνση να επεκταθεί και στα άλλα νύχια των ποδιών.

Για να ξέρεις, η ιατρική ειδικότητα που ασχολείται με την υγεία των νυχιών είναι η δερματολογία, αλλά αν δεν έχεις τη δυνατότητα να συμβουλευτείς δερματολόγο αυτή τη στιγμή, μπορείς εύκολα να επισκεφτείς ένα μεγάλο νοσοκομείο που εφημερεύει (και πιθανότατα θα έχει δερματολογικό τμήμα), ένα κέντρο υγείας, ή κάποιο δημοτικό ή κοινοτικό ιατρείο, όπου οι εξετάσεις γίνονται δωρεάν ή με πολύ χαμηλό κόστος.

Τέλος, θα ήταν καλή ιδέα να πάρεις μαζί σου κάποιο φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο που να εμπιστεύεσαι για να σου κάνει παρέα και να σε καθησυχάσει. Οπωσδήποτε δεν είναι κάτι για να σε ανησυχήσεις σοβαρά, αλλά σε κάθε περίπτωση, πρέπει να πας στον γιατρό, το συντομότερο και καλύτερο.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ