Τι έχω; | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
2:31
10/10/2013

Τι έχω;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Σιλβη

Από την 5η μέρα όμως της αντιβίωσης έχω  φαγούρα στον πρωκτό και την ευρύτερη περιοχή. Τι μπορεί να είναι; Κολπίτιδα ή κάτι πιο σοβαρό; 

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Θεία Λουκία γειά σου. Σου είχα ξαναγράψει παλαιότερα για το ότι φοβόμουν ότι έχω ουρολοίμωξη ή πυελονεφρίτιδα. Τελικά έχω πυελονεφρίτιδα και παίρνω αντιβίωση. Η θεραπεία πάει καλά, δεν έχω πια τσουξίματα ή πόνο στη μέση, από την 5η μέρα όμως της αντιβίωσης έχω  φαγούρα στον πρωκτό και την ευρύτερη περιοχή. Κάνω πλύσεις με νερό και πράσινο σαπούνι μετά από κάθε εκκένωση, στεγνώνω την περιοχή "ταμπονάροντάς την" με χαρτί υγείας και βάζω ενυδατική κρέμα. Αυτό απαλύνει και σχεδόν εξαφανίζει την φαγούρα, που δεν είναι ούτως ή άλλως πολύ έντονη. Η περιοχή όμως είναι ερεθισμένη και το δέρμα ανάμεσα στον πρωκτό και τον κόλπο (κυρίως δίπλα στον πρωκτό) ξεφλουδίζει αν το τρίψω απαλά με το χέρι μου. Τι μπορεί να είναι; Κολπίτιδα ή κάτι πιο σοβαρό; Να σημειώσω πως τρώω κάθε μέρα λίγο γιαούρτι (2-3 κ.σ), δεν έχω άλλα συμπτώματα κολπίτιδας όπως εκκρίσεις και δεν έχω κάνει ποτέ σεξ χωρίς προφύλαξη και ότι μόλις μου τελείωσε η περίοδος. Σε τι γιατρό να απευθυνθώ; Γυναικολόγο,παθολόγο ή ουρολόγο; Για την πυελονεφρίτιδα πήγα σε παθολόγο. Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κοπέλα μου, κατά πάσα πιθανότητα έχεις προσβληθεί από μύκητες εξαιτίας της αντιβίωσης και θα πρέπει ν' ακολουθήσεις ανάλογη θεραπεία για όσο καιρό θα παίρνεις την αντιβίωση και για τρεις-τέσσερις μέρες επιπλέον.

Το γιαούρτι που τρως, πέραν του ότι είναι ελάχιστο, δεν μπορεί να προστατέψει την περιοχή των γεννητικών οργάνων από αυτή την παρενέργεια των αντιβιοτικών. Μάλιστα, για να είναι αποτελεσματικό το γιαούρτι πρέπει να είναι "ζωντανό", δηλαδή παρασκευασμένο με τον παραδοσιακό τρόπο με ένζυμα και να το τρως σε επαρκείς ποσότητες, δηλαδή τουλάχιστον ένα-δυο κεσεδάκια την ημέρα.

Σε κάθε περίπτωση, για την περιοχή του πρωκτού μπορείς να ζητήσεις από το φαρμακείο μια αντιμηκυτική κρέμα που θα εφαρμόσεις σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρεις στο κουτί. Αλλά αν έχεις και κολπικές ενοχλήσεις τότε παράλληλα μπορείς να χρησιμοποιείς ένα κολπικό υπόθετο μονής δόσης που θα τοποθετείς στον κόλπο μια φορά κάθε τρεις μέρες πριν τον βραδινό ύπνο.

Βέβαια, αν δεις τα συμπτώματα να επιμένουν μετά από τις 2-3 πρώτες μέρες της θεραπείας, τότε καλύτερα να συμβουλευτείς τον παθολόγο σου, ή κάποιον γυναικολόγο, οι οποίοι είναι οι πλέον αρμόδιοι για να σε κατευθύνουν σε ανάλογα ζητήματα και ενδεχομένως να σου ζητήσουν να κάνεις κάποιες πιο εξειδικευμένες εξετάσεις. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ