Θυλακίτιδα | σχεσεις & sex , θεια λουκια , του γιατρού | womenonly.gr
7:32
13/9/2014

Θυλακίτιδα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Κάτια

Παίζει κάτι με κάποιον αλλά φοβάμαι πως για το θέμα σεξ θα τον αφήσω να φύγει, να σωθεί από την θυλακίτιδα μου! 

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Κυρία Λουκία καλησπέρα σας. Τα συγχαρητήρια μου για την στήλη σας και ελπίζω να μπορέσετε να βοηθήσετε κι εμένα. Είμαι 22 ετών και ακόμα δεν έχω ολοκληρωμένες σεξουαλικές επαφές, παρά το ότι είχα 2 σχέσεις που θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί πολύ διαφορετικά,αλλά "κόλλησα" εξαιτίας της θυλακιτιδας μου.

Έχω πρόβλημα και έχοντας ακούσει πως ακόμα και με την ίδια πετσέτα να σκουπιστεί κάποιος μπορεί να κολλήσει το μικρόβιο της,φοβαμαι μην κολλήσω τον όποιονδήποτε. Βασικά σίγουρα την κόλλησα από κάποιον από τους δικούς μου, αφού και αυτοί αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με εμένα.
Ίσως να είναι γελοίο που το φοβάμαι αυτό ίσως και όχι,αλλά αυτό θα ήθελα να μου πείτε. Συγκεκριμένα παίζει κάτι με κάποιον και πάλι, αλλά πολύ φοβάμαι πως για το θέμα σεξ θα τον αφήσω κι αυτόν να φύγει να σωθεί από την θυλακίτιδα μου! Υπάρχει όντως αυτή η περίπτωση ή άδικα ανησυχώ;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κάτια μου, νομίζω ότι τα έχεις μπλέξει λίγο τα πράγματα… Η θυλακίτιδα δεν είναι κολλητική ασθένεια. Δηλαδή δεν υπάρχει ένα ειδικό μικρόβιο ή κάποιος ιός που να προκαλεί θυλακίτιδα, γι' αυτό και δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι ότι θα κολλήσεις κάποιον μέσω του σεξ.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τουλάχιστον, η θυλακίτιδα προκαλείται από την προσβολή του ήδη ερεθισμένου δέρματος από σταφυλόκοκκο, ο οποίος βρίσκεται σε αφθονία παντού στο περιβάλλον μας. Κανονικά ο σταφυλόκοκκος δεν μας προκαλεί προβλήματα. Όμως όταν το δέρμα είναι ερεθισμένο (π.χ. από το ξύρισμα, από στενά ρούχα ή εσώρουχα) υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούμε απ' αυτόν κι έτσι μια τρίχα που μεγαλώνει να εγκλωβιστεί κάτω από το ερεθισμένο δέρμα.

Τώρα, το γεγονός ότι κι οι δικοί σου αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα οφείλεται το πιθανότερο στο ότι έχουν εξίσου ευαίσθητο δέρμα με εσένα, ή ότι αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα υγείας που τους έχουν ρίξει το ανοσοποιητικό (π.χ. ζαχαρώδης διαβήτης).

Όπως κι αν έχει, η θυλακίτιδα που παρασουσιάζεις είναι λόγος για να συμβουλευτείς έναν δερματολόγο, αλλά όχι για να αποφεύγεις το σεξ.
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ